Baita bebelusului

Baia, dincolo de igiena,este o ocazie de a joaca, intimitate și dialogul între copil și părinți. De asemenea, este momentul perfect pentru a-l ajuta sa se relaxeze și, astfel, inlesnim somnicul …

[youtube]-RnxD-KRkw8[/youtube]

Toți părinții isi amintesc cu duioșie,peste ani, chiar și cu un pic de nostalgie, prima baie. Dacă se întorc in timp retrăiesc acest “moment magic” plin de o mie baita-bebelusuluide emotii, de nerabdare si de teama de a nu-l rani (chiar dacă el nu era asa de fragil!).

Și apoi, când totul s-a terminat, incredibila plăcere de a-l mângâia, de a-l imbratisa, de a-i face un masaj, dupa ce l-am înfășurat într-un prosop moale și cald …

În orice caz, chiar și atunci când baia devine rutină (în cazul în care ii place ii poti face in fiecare zi), tot rămâne “un moment special” .Singura condiție este ca atmosfera să fie calma și relaxata și mama (sau tata, desigur) ar trebui să se elibereze de sclavia ceasului macar pentru o vreme.

Parintele nu trebuie sa se lase distras de nimic,micutul nu trebuie lasat singur în apă, nici macar pentru o clipă. Dacă pentru orice motiv, trebuie să va indepartati, trebuie supravegheat doar adulți și nu de catre frați și surori mai mari.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

1 Comentariu

  1. gabrielsince spune

    Buna. Ce bureti sunt recomandati pentru spalatul bebelusului, cei din comert artificiali sau cei naturali? Cu stima

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.