Ciocolata Nutella ar putea contine ingrediente cancerigene

nutella

Celebra crema de ciocolata Nutella produsa de compania Ferrero a fost scoasa de pe rafturile mai multor supermarketuri ( inclusiv COOP ) din Italia pe motiv ca ar contine ingrediente cancerigene, mai precis in compozitia uleiului de palmier folosit in fabricarea cremei exista substante cancerigene, precizeaza Business Insider.

Scandal provocat sau este adevarat?

Kroger Gift Cards: New Venture By Kroger For Thier Customers

Ei bine, mai mult adevar decat un simplu scandal de imagine. In luna mai 2016, Autoritatea Europeana a Standardelor Alimentare a avertizat ca substantele gasite in uleiul de palmier sunt cancerigene. Institutia a precizat ca si consumul moderat tot reprezinta un pericol pentru copii. Cancerul poate fi declansat atunci cand substantele ce se gasesc in uleiul de palmier sunt incalzite la peste 200 de grade Celsius, procedeul este intalnit la procesarea alimentelor.

Dar acest ulei nu-l foloseste numai Ferrero, nicidecum, sute de brand-uri il folosesc in productia de alimente si dulciuri, inclusiv ciocolata Cadbur, Ben & Jerry insa scandalul a avut rasunet mai mare deoarece Ferrero nu a mai fost implicata vreodata in vreun scandal asemanator,  Nutella nu inregistrat niciodata reactii negative din partea consumatorilor.

In paralel Ferrero a lansat o campanie prin care incearca sa-si linisteasca clientii, sustinand ca produselele lor sunt sigure. Compania a precizat ca nu poate renunta la acest ulei, nu are nici o legatura cu costurile ci doar cu calitatea, fara acest ulei produsul nu ar mai fi la fel, este un ingredient cheie.

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.