Sa-mi duc copilul la gradinita sau nu?

gradinita

In calitatea ta de parinte responsabil, te gandesti intotdeauna ce trebuie sa faci pentru copilul tau ca sa-i fie mai bine in viata. Pentru asta in primul rand trebuie sa te asiguri ca-i oferi cea mai buna educatie posibila.

Aici intervine marea dilema, cum faci asta, il tii acasa si te ocupi de el personal sau il trimiti la gradinita?
Daca ati optat pentru varianta cu tinutul acasa, ar trebui sa aveti un venit suficient pentru a va permite acest lucrusi sa luati in calcul ca faceti asta pentru copil, care o sa va ocupe toata ziua.

Specialistii recomanda prima varianta si anume, copii pana in 3 ani ar trebui sa stea aproape de parinti, daca copilul la varsta asa frageda este lasat toata ziua in compania altor persoane cum ar fi bunici, bona, cresa, gradinita copilaria micutului va fi saracita semnificativ si va avea de suferit. Un copil care a stat toata ziua printre straini se va indeparta usor de voi, va deveni mult mai agresiv, isi va camufla sentimentele pentru a te face sa crezi ca totul este bine, va vorbi mai mult ca de obicei cand ajunge acasa. Va face toate astea pentru ca el insusi se adapteaza si incearca sa treaca peste ce se intampla in fiecare zi.

De cele mai multe ori copii care merg la gradinita vor creste cu deficiente, stabilitatea lui emotionala va avea de suferit, intimitatea si increderea. Sa nu mai luam in calcul ca ati putea intalni personal necalificat sau care se poarta urat cu copii. Incercati in fiecare zi sa vorbiti cu el despre cum se poarta personalul de la gradinita si incercati sa-l urmariti daca isi bate plusurile sau papusile, daca o face intrebati copilul pe un ton bland de ce o face, este posibil ca el sa vada asta…

Daca aveti un copil pana in 3 ani, daca voi ca parinti nu aveti posibilitatea sa stati acasa cu el, ideal ar fi sa-l lasati cu o persoana pe care el o iubeste si cunoaste foarte bine, pe ultimul loc luati in considerare o gradinita cu personal stabil si care are multe recomandari.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.