De ce saloanele cosmetice folosesc decantoare de ceara

Vechea dilema in ceea ce priveste epilarea la salon se rezuma simplu, intre ceara de unica folosinta si ceara fierbinte, reutilizabila. Exista voci care sustin ca singura modalitate de a epila clientii la standarde de igiena riguroase este ceara de unica folosinta. Aceasta opinie este una incorecta si in mod evident slab argumentata, avand in vedere ca pentru ceara refolosibila temperatura la care aceasta este mentinuta este indeajuns de mare pentru a omori orice tip de organisme care ar putea ajunge in ea.

Pentru epilare in siguranta, este nevoie de un decantor profesional

Mentinerea cerii la o anumita temperatura nu are de-a face doar cu protejarea pielii, ci si cu desfasurarea acestei activitati intr-un mod cat mai steril. Cu decantoarele profesionale temperatura maxima la care ceara poate fi incalzita ajunge adesea pana la 100 de grade Celsius. Aceasta este o temperatura la care substanta este sterilizata automat.

Decantoarele profesionale sunt concepute in asa fel incat operarea lor sa fie extrem de usoara si sa pot fi folosite de asa natura incat sa usureze volumul de munca al cosmeticienelor. Din aceste motiv, saloanele prefera sa foloseasca decantoare profesionale pentru reduce timpul necesar pentru fiecare sesiune de epilare in parte.

Decantoarele protejeaza pielea clientilor

Epilarea cu ceara fierbinte este o operatiune extrem de sensibila pentru care este nevoie atat de experienta, cat si de echipamentul profesional potrivit. Decantorul de ceara asigura capacitatea salonului de a mentine cea mai inalta calitatea in ceea ce priveste oferta de servicii.

Datorita termostatului ce mentine ceara la aceeasi temperatura constanta, nu exista posibilitatea aparitiei unei erori umane care poate fi in detrimentul clientilor. Singura preocupare a cosmeticienei este clientul, in timp ce pentru mentinerea si pregatirea cerii este indeajuns decantorul care incalzeste si filtreaza ceara refolosibila. Datorita materialului din care aceste decantoare sunt fabricate, intreg procesul se desfasoara dupa riguroase standarde de igiena.

Incalzirea si filtrarea cerii refolosibile nu poate fi facuta in mod profesional fara ajutorul unor astfel de aparate. In mod traditional, procesul de curatare a cerii folosite consta in reincalzirea acesteia si separarea firelor de ceara prin intermediul unei strecuratori cu o plasa cat se poate de fina, insa pentru ca acest proces era unul manual, se risca filtrarea incompleta sau imperfecta a cerii, ce putea rezulta in probleme legate de igiena sau chiar afecta imaginea salonului.

Oferta de decantoare disponibile pe piata in momentul actual

Odata cu cresterea cererii au inceput treptat sa fie introduse si in Romania un numar din ce in ce mai mare de modele de decantoare de ceara profesionale, importate de la producatori de renume din Europa si Asia. Aceasta crestere a numarului de modele disponibile coincide cu o crestere a calitatii dictate de cerere si oferta.

Un salon de frumusete care nu foloseste astfel de decantoare poate fi privit cu neincredere de catre clientii cunoscatori si poate avea probleme in angajarea si pastrarea cosmeticienelor cu experienta care sunt obisnuite sa lucreze in conditii moderne, cu echipamente ce le permit sa se concentreze strict pe clienti si sa acorde acestora toata atentia necesara pentru o sesiune de epilare impecabila.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.