Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Folosirea retelelor de socializare de catre copii

0

Retelele de socializare reprezinta, in prezent, o parte importanta din viata sociala a copiilor si adolescentilor. Insa pe langa avantajele retelelor de socializare, acestea prezinta si o serie de riscuri. Totusi, pentru a te asigura ca folosirea retelelor de socializare de catre adolescenti si copii este corecta, trebuie sa discuti cu copilul tau si sa stabiliti cateva reguli.

Folosirea retelelor de socializare de catre copii
Folosirea retelelor de socializare de catre copii

Folosirea retelelor de socializare

Folosirea retelelor de socializare implica conectarea oamenilor intre ei, distribuirea de continut media si formarea unor legaturi sociale. Cateva dintre retelele de socializare sun Facebook, Twitter, Instagram, YouTube. De asemenea, in cadrul retelelor de socializare sunt incluse si diverse jocuri multiplayer online. Prin aceste jocuri, copiii si adolescentii se conecteaza cu alti jucatori si discuta in timp ce se joaca.

Folosirea retelelor de socializare implica mai multe lucruri, printre care:

  • Crearea unui profil online
  • Postarea unor comentarii sau comunicarea cu alte persoane
  • Incarcarea de poze si video-uri
  • Distribuirea unor link-uri
  • Etichetarea in fotografii si continut

Ce ii ofera retelele de socializare copilului tau

In zilele noastre, folosirea retelelor de socializare reprezinta un aspect vital din vietile sociale ale copiilor si adolescentilor. Ei folosesc retelele de socializare pentru a se distra, a-si face prieteni noi si a pastra legaturile de prietenie si pentru a impartasi aceleasi interese.

Cateva dintre beneficiile folosirii acestora includ:

  • Abilitati media digitale – prin explorarea si experimentarea pe retelele de socializare, copilul poate dezvolta abilitati digitale.
  • Invatarea prin colaborare – copilul poate folosi retelele de socializare pentru a distribui continut educational in scop de invatare.
  • Creativitate – copilul poate deveni mai creativ cu paginile de profil, fotografii, video si jocuri.
  • Sanatatea si bunastarea mentala – conectarea cu familia si prietenii, precum si participarea la comunitatile online pot sa-i ofere copilului un sentiment de apartenenta.

Cateva dintre riscurile pe care pe prezinta folosirea retelelor de socializare includ:

  • Expunerea la continut neadecvat, precum imagini sau comentarii violente sau cu continut sexual.
  • Incarcarea de continut neadecvat, precum fotografii sau video-uri stanjenitoare sau provocatoare.
  • Impartasirea unor informatii personale cu straini. Acestea includ numarul de telefon, data nasterii si locatia.

Discuta cu copilul despre folosirea retelelor de socializare

Sa discuti cu copilul tau despre utilizarea retelelor de socializare este o metoda buna pentru a te asigura ca este in siguranta atunci cand foloseste aceste retele. Prin astfel de discutii, iti poti ajuta copilul sa inteleaga riscurile pe care le implica utilizarea retelelor de socializare. De asemenea, il vei ajuta sa inteleaga pericolele pe care le include impartasirea unor informatii si a unui continut personal, precum fotografii cu minori.

Invata-ti copilul cum sa rezolve diverse probleme, precum o situatie in care un copil posteaza o poza stanjenitoare despre copilul tau. De asemenea, este esential sa ii explici copilului cum sa isi administreze amprenta digitala. In acest sens, explica-i ca orice posteaza acum ar putea avea un impact asupra vietii sale mai tarziu. Asadar, ajuta-l sa decida ce fel de amprenta isi doreste sa creeze.

Chiar si in ceea ce priveste copiii mai mici, nu este recomandat sa le interzici folosirea retelelor de socializare. Asta deoarece astfel nu ii poti invata despre cum sa se asigure ca sunt in siguranta cand le utilizeaza. In plus, cu siguranta stii ca orice lucru interzis devine mai interesant. Astfel, interzicandu-i copilului tau accesul la aceste retele, tentatia de a le incerca pe ascuns va creste.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha − 3 = 1

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri