Fotografia de nuntă – alb-negru sau color?

fotografia de nunta

Eterna întrebare pentru viitorii miri – cum să fie fotografiile de la nuntă: alb-negru sau color?

Lipsa culorii într-o fotografie joacă un rol extrem de important în a reda cât mai “eficient” personajele şi momentul în care acestea au fost surprinse. Şi pentru că nunta este un astfel de moment, mirii, împreună cu fotograful trebuie să aleagă modalitatea care li se potriveşte cel mai bine pentru a reda imagini de la evenimentul nunţii. Mulţi cred că vremea fotografiilor alb-negru a apus de mult, acum când există atâtea modalităţi tehnice de ultimă oră cu care poţi să surprinzi când vrei şi unde vrei un moment. Şi nu-i aşa, viaţa e în culori, de ce să o facem alb-negru? Şi totuşi…Renunţând la culori, scoţi în evidenţă mult mai bine formele şi contrastele iar privitorul nu se pierde în detaliile pe care “i le-ar arunca în faţă” o fotografie color.

Unii fotografi de nuntă preferă, în cazul pozelor de nuntă, fotografia alb-negru: aceasta este mai dramatică, redă mai bine expresiile, atenuează unele imperfecţiuni şi în acelaşi timp ochiul nu este deranjat de nici o pată de culoare de pe fundal: sticla de vin roşu, o floare, ci urmăreşte numai personajul aflat în cadru. În acelaşi timp, o fotografie color, poate la fel să surprindă, în cele mai mici detalii, ceea ce mirii îşi doresc.

Până la urmă, totul ţine de gustul mirilor. Soluţie: dacă nu vă hotărâţi, faceţi şi fotografii alb-negru şi color, alternaţi-le – va da un plus de originalitate albumului dvs.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.