Materiale folosite pentru forarea puturilor

Durata de viata a unui put este influentata foarte mult de catre materialele cu care acesta este construit. Astfel, materialele care sunt folosite in timpul realizarii si forarii putului au un impact mjor asupra starii sale.

De aceea, este foarte important sa folosesti cele mai bune si recomandate materiale in construirea putului, astfel vei avea doar beneficii.

Exista si cazuri in care proprietarii de puturi prefera inca sa foloseasca materialele care se foloseau si anii trecuti, insa sunt cazuri particulare. Pentru ca noile materiale ofera mult mai multe beneficii, marea majoritatea a noilor propietari de puturi fac trecerea de la vechile la noile materiale utilizate in relaizarea puturilor.

Care sunt cele mai recomandate materiale pentru realizarea unui put ?

foraje puturi apaDupa multele analize si teste care s-au efectuat in scopul testarii celor mai rezistente materiale ale unui put, cele care au dat un randament mai mare chiar si pe termen lung sunt tuburile din PVC.

S-a ajuns la aceasta concluzie datorita mai multor caracteristici pe care tuburile PVC le au si avantajelor pe care acestea le ofera. Cele mai cunoscute si importante avantaje ale lor in construirea puturilor sunt:

  • Au o durata de viata mult mai lunga si de asemenea o rezistanta mai mare comparativ cu restul materialelor cu care se construiesc diversele puturi;
  • Sunt mult mai usor de manevrat comparativ cu alte materiale folosite in construirea puturilor;
  • In cazul in care puturile necesita diverse imbinari mai precise si exacte, tuburile PVC iti vor asigura avantajul de a se putea imbina mult mai exact datorita garniturilor pe care le au;
  • Datorita tehnologiei cu care sunt create, tuburile PVC au la baza anumite materiale care nu vor afecta in nici un fel calitatea construirii puturilor sau a apei.

Si pentru ca s-a demonstrat calitatea acestui material in repetate randuri pentru diversele foraje si puturi, in ultimii ani atat otelul cat si cimentul au fost inlocuite de catre acestea. Pentru ca au fost concepute in a oferi o rezistenta mare in cazul presiunilor de orice fel, acestea sunt cea mai buna alegere, calitatea lor fiind foarte apreciata.

Astfel, daca te intereseaza construirea unui put, trebuie sa ai in vedere aspectele mentionate in acest material, ele fiind foarte importante.

In concluzie, in cazul oricaror puturi, tuburile PVC sunt cea mai buna alegere, datorita faptului ca ofera multe avantaje comparativ cu otelul si cimentul. Acest lucru se datoreaza multelor teste realizate in anii trecuti de catre specialistii din domeniu.

Multumim firmei SC Aqua Forinstal SRL pentru sfaturile si recomandarile trimise privind serviciile de foraje puturi apa si denisipari puturi apa.

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.