Micutii cititori

Cand incepem sa citim impreuna?

Nu este nicicand prea devreme. Daca aceasta placuta activitate ii va fi propusa incepand cu 6 luni cu o anumita frecventa, 4-5 ori pe zi, ii va dezvolta cititul-la-copii semnificativ limbajul.

Cititul cu voce tare trebuie sa fie o joaca, o mare emotie care va intari legatura dintre copil si parinte:deja de la o luna-doua, tinut in bratele mamei sau tatalui ce-i citeste se va simti in siguranta si protejat.O frumoasa senzatie ce micutul o va lega intotdeauna de carti.

Cartile adaptate fiecarei varste:
-in primele luni,carticele cu ritm placut,poezioare.
-la 6-12 luni carti ilustrate in culori vii
-la 12-18 luni carti din material textil sau cartonate pe care le poate manui,cu imagini ale activitatilor cunoscute(somn,masa,joaca) sau animale si texte ritmate.
-de la doi ani,carti ce contin diverse materiale,aripioare ce ascund imagini de descoperit,fabule si povesti pline de aventura si probe de trecut.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

5 Comentarii

 1. SerbanGeorge spune

  Din nefericire, cititul nu mai este situat în topul activităţilor copiilor şi nu i se mai acordă importanţa de altă dată. Puţini copii ştiu că în alte vremuri nu toată lumea avea şansa de a învăţa să citească.

 2. SerbanGeorge spune

  Doar familiile bogate erau preocupate de educaţia copiilor lor. Prin urmare, aceştia angajau profesori care să îi înveţe toate lucrurile care aveau legătură cu cele şapte arte, dintre care cea mai multă atenţie i se acorda literaturii. Decât să citească, majoritatea copiilor preferă să se uite la televizor sau să se joace pe calculator, în cel mai bun caz alegând să se uite la un film inspirat dintr-un roman sau, pur şi simplu, să citească rezumatul unei cărţi de pe internet, atunci când sunt obligaţi de împrejurari, rar devenind interesaţi de subiectul acesteia.

  1. Andy spune

   Tocmai de aceea,consider ca este important sa le insuflam dragoste pentru carti de la varste cat mai fragede 😉

 3. tehnoredactor spune

  Da..ai dreptate SerbanGeorge, eu am trait cu PC-ul ca si cu cel mai bun prieten. Sincer mi-a distrus viata. Am scifo-scolioza, neremediabila. Pot face sport doar sa intretin starea asta, sa nu se agraveze..atat. Parinti, va incurajez sa nu va lasati copii sa creasca doar cu tehnologia, crestetii si cu carti, cu activitati sportive, sa nu li se atrofieze cumva minte, muschii si viata..

 4. Eduard Draguleasa spune

  De cord cu tine Serban, eu aș zice totuși sa luăm învățătură din toate astea si să încercăm fiecare din noi să acordăm o atenție mai mare cititului in educația copiilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.