Noi reguli in legislatia rutiera pentru biciclisti

legislatia rutiera pentru biciclisti

De sambata 21 Ianuarie 2017 intra in vigoarea hotararea de guvern nr. 965/2016 privind aplicarea noilor modificari din legislatia rutiera, atat biciclistii cat si condcatorii auto vor avea noi reguli de respectat.

Din aceasta sambata biciclistii care circula pe drumurile publice isi vor putea instala pe bicicleta sisteme de avertizare sonora pentru autoturisme, elementele reflectorizante de pe roti nu trebuie sa fie obligatoriu de culoare portocalie, in fata bicicleta trebuie dotata cu elemente de lumina alba sau galbena, iar pe spate de culoare roșie plus dispozitivul fluorescent-reflectorizant care este obligatoriu pe timp de noapte sau cand vizibilitatea este redusa.

De acum copiii mai mici de șapte ani vor putea fi transportati pe bicileta doar de catre un adult și in conditiile in care bicicleta este prevazuta (din fabrica) cu un suport special sau daca bicicleta are un dispozitiv omologat pentru transportul celor mici.

O alta noutate este ca de sambata biciclistii nu mai au voie sa circule in interiorul localitatilor unde nu functioneaza iluminatul public si in afara localitatilor fara veste reflectorizanta, toate astea desigur pe timp de noapte sau cand vizibilitatea este redusa.

Conducatorii auto sunt obligati de noul cod rutier sa pastreze distanta laterala de 1,5 metri fata de biciclete la depasirea acestora. Acesta este un lucru foarte bun tinand cont ca foarte multi biciclisti cad victime acrosati de autoturisme.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.