Pregateste catelul pentru venirea noului-nascut

Pregateste catelul pentru venirea noului-nascut

Atunci cand din familie face parte si un catel, acesta trebuie pregatit pentru venirea acasa a noului membru al familiei. El face parte tot din procesul de pregatire a casei pentru venirea noului nascut.

Este foarte important sa se restrictioneze accesul catelului in camera bebelușului sau in dormitorul vostru, daca aveti de gand sa tineti acolo bebelusul. Camera in care va sta noul nascut trebuie sa fie cat mai sterila, catelul ar putea-o contamina cu germeni, sau par care pot imbolnavi copilul.

Pentru a-l familiariza cu bebelusul este important ca animalul să fie pus in contact cu jucariile si obiectele pe care le va folosi bebelusul, aveti grija insa sa nu le linga sau atinga.

In plus, dupa nasterea copilului, poti aduce dinainte acasa o piesa vestimentara purtata de bebe, pentru ca acesta sa-i simta mirosul si sa se obisnuieasca din timp cu el.

Cand ajungi pentru prima data cu bebelusul acasa, ai grija sa iti saluti catelul la fel ca înainte, cu entuziasm si multa afectiune. In caz contrar, catelul ar putea deveni gelos pe bebe si există riscul să ii facă rau in viitor.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.