Vei putea cere statului pana la 40.000 RON sa-ti izolezi termic locuinta

izolare termica

Incepand cu 2017 persoanele fizice care doresc sa-si izoleze termic locuintele pot cere de la stat o suma nesambursabila de pana la 40 000 lei in cadrul programului „Casa verde Plus”

Proiectul sustinut de Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) a fost publicat deja in Monitorul Oficial, insa nu s-a facut publica data la care vor incepe inscrierile in program.

In programul „Casa verde Plus” sunt incluse în Ordinul MMAP nr. 2.425/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind efectuarea de lucrari destinate eficientei energetice, beneficiari persoane fizice.

Prin intermediul acetui program statul vrea sa incurajeze cetatenii sa foloseasca materiale izolatoare naturale pentru a reduce consumul energetic. Au dreptul sa se inscrie in program atat cetatenii care detin case aflate in construire cat si cei care detin case deja construite cu cel mult un parter si doua etaje.

Fiecare solicitant va putea sa ceara o singura prima de eficienta energetica, iar costurile suplimentare vor fi suportate de catre acesta. Cheltuielile ce vor putea fi introduse in program sunt plata materialelor si serviciilor, precum si taxa pe valoarea adaugata aferenta acestora.

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.