Motive pentru a alege o cariera in marketing

Daca ai o afinitate spre cuvinte, imagini, oameni si strategii si iti doresti sa activezi intr-un mediu modern, atunci poti avea succes cu o cariera in marketing. Iti vom prezenta cateva motive pentru care ar trebui sa alegi o cariera in marketing.

Motive pentru a alege o cariera in marketing
Motive pentru a alege o cariera in marketing

Industria de marketing este la un punct dinamic

In zilele noastre, tot mai multi oameni isi petrec timp lung online. Acest timp petrecut online include munca, joaca si conectarea cu prietenii, precum si cumparaturile. Retelele de socializare sunt unul dintre locurile in care oamenii isi petrec o buna parte din timp. Datorita dezvoltarii acestor retele de socializare, a fost in totalitate modificat modul in care oamenii sunt captivati si demograficele atinse. Aceasta modificare este extrem de importanta pentru lumea marketingului.

Caile creative sunt diverse

Alaturi de retelele de socializare, marketingul se bucura si de alte cai pe care le poate utiliza. Acestea include diverse aplicatii mobile, reclame online, tehnici de optimizare a motoarelor de cautare (SEO), RSS feed-uri, communicate de presa online, bloguri, marketing prin email, marketing viral, marketing prin programe de afiliere si promovarea marcilor. Acest lucru inseamna ca organizatiile si companiile au noi piete si o multime de noi cai prin care mesajele pot fi transmise consumatorilor. Datorita acestui fapt, pe langa creativitatea de care ai nevoie, trebuie sa te asiguri ca exploatezi toate mediile si tehnologiile disponibile. Posibilitatile sunt acum aproape infinite, iar provocarile si recompensele sunt pe masura.

Ai sansa de a te conecta cu o multime de oameni

La bazele sale, marketingul presupune transmiterea mesajului catre oameni si convingerea lor sa cumpere un anumit produs sau serviciu. Marketingul necesita o comunicare constanta cu oamenii. In calitate de marketer, trebuie sa gasesti noi modalitati de a captiva publicul.

Pentru a reusi in calitate de marketer, trebuie sa cunosti oamenii si sa intelegi ce ii sensibilizeaza. Ca marketer, trebuie sa anticipezi ceea ce ar putea vrea publicul. Pentru a fi un marketer eficient, trebuie sa te poti transpune in pielea altcuiva, pentru a descoperi cum gandeste si simte persoana respectiva. Marketingul presupune de asemenea munca in echipa, pentru a putea crea si dezvolta idei creative pentru campanii. Asadar, este necesar sa fii o persoana sociabila si sa iti placa sa colaborezi cu alti oameni.

O cariera in marketing iti ofera oportunitati de avansare

Exista doua domenii principale pentru marketeri: domeniul legat de clienti si cel legat de agentie. Domeniul legat de clienti presupune munca in departamentul de marketing al unei companii, organizatii non-profit sau departament al unui sector privat. Domeniul de agentie presupune munca intr-o agentie care ofera servicii de marketing si publicitate pentru alte companii.

Marketingul este esential pentru afaceri si toate industriile il folosesc

Marketingul este utilizat de catre toate organizatiile, atat publice cat si private. Calitatea marketingului poate determina, in general, succesul sau esecul unei companii. Fiecare institutie, organizatie si companie are nevoie de o buna strategie de marketing pentru a avea succes.

Marketingul este una dintre cele mai creative industrii

Daca esti o persoana creativa, atunci o cariera in marketing ti se potriveste de minune. Mesajele de marketing trebuie sa fie innoite in permanenta, improspatate si transformate pentru a fi auzite. Trebuie sa cauti in permanenta noi metode de a aborda o problema si sa gandesti in afara cutiei.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.