Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

6 unelte necesare pentru o afacere agricola

0

Iti doresti sa incepi o afacere agricola, dar nu stii ce ai nevoie? Atunci cand incepi o afacere in agricultura, indiferent de suprafata de teren pe care o ai la dispozitie, ai nevoie de anumite unelte si masini specializate. Acestea sunt menite sa iti usureze munca si sa te ajute sa economisesti timp cu diversele activitati agricole. Asadar, iti vom prezenta sase unelte de care ai nevoie daca vrei sa incepi o afacere agricola.

6 unelte pentru o afacere agricola

Motosapa

Pentru a te bucura de o recolta bogata, este necesar sa pregatesti cu grija terenul. Daca ai o suprafata mica, este posibil sa desfasori aceasta activitate manual. Insa la suprafete mai mare, de peste 0,3-0,4 hectare, vei avea nevoie de o motosapa. Aceasta te va ajuta sa pregatesti terenul corespunzator inainte de plantare. In plus, te va ajuta sa economisesti timp.

6 unelte necesare pentru o afacere agricola
6 unelte necesare pentru o afacere agricola

Hidrofoare si pompe

Orice activitate legata de agricultura implica irigarea. In lipsa unei irigatii corespunzatoare, plantele nu vor reusi sa atinga capacitatea maxima de productie. Irigarea trebuie realizata planificat, respectand cantitatile de apa necesare in functie de planta cultivata. Indiferent de tipul de irigatie sunt necesare hidrofoarele, pentru a usura aceasta activitate.

Motocoasa

Plantele au nevoie sa fie protejate de buruieni si de iarba nedorita. Pentru acest lucru, motocoasa reprezinta o solutie buna. Exista in comert o multime de variante diferite, astfel ca o poti alege pe cea potrivita cerintelor tale. Unele modele sunt pe baza de benzina, usor de manevrat chiar si de catre persoanele fara experienta in domeniu.

Generatorul de curent electric

Uneori, trebuie sa fii pregatit si pentru situatiile neprevazute, printre care se numara si intreruperile de electricitate. Pentru a putea continua activitatile agricole chiar si in astfel de situatii, ai nevoie de un generator electric. Generatorul electric poate furniza energie electrica aproape oriunde. Asadar, daca ai o afacere agricola, generatorul de curent electric este o necesitate.

Atomizor

Indiferent ca ai o cultura pentru uz propriu, sau o mica afacere agricola, trebuie sa te asiguri ca protejezi culturile de daunatori si buruieni. Buruienile iau nutrientii plantelor de cultura si le afecteaza dezvoltarea. Daunatorii pot sa afecteze grav productia. De aceea, ai nevoie sa folosesti diverse produse precum erbicide si insecticide. Acestea trebuie aplicate corect si uniform. Pentru a te asigura ca reusesti sa le aplici corect si nu depui prea mult efort, ai nevoie de un atomizor. Acesta iti permite aplicarea rapida a acestor substante menite sa protejeze culturile.

Dispozitiv pentru imprastierea semintelor si ingrasamintelor

 

Exista anumite tipuri de culturi care necesita imprastierea semintelor. De asemenea, este necesar ca la unele culturi, sa aplici ingrasaminte. Aceste activitati presupun un efort destul de mare si necesita atentie. Pentru a te asigura ca sunt realizate corespunzator si repede, vei avea nevoie de anumite ustensile special concepute pentru aceste activitati. Acestea sunt dispozitivele de imprastiere. Vei gasi diverse modele, in functie de cerintele pe care le ai. Modelele pentru terenuri mici sunt destul de accesibile ca pret, in schimb cele pentru suprafete foarte mari au costuri ridicate. Aceste dispozitive sunt usor de utilizat si manevrat, astfel ca vor usura activitatile de imprastiere a semintelor si ingrasamintelor.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 56 + = 62

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri