Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Invata cum sa iti controlezi fertilitatea

0

Te topesti atunci cand vezi un bebelus sau un copil, dar in acelasi timp, te doare sufletul la gandul ca tu nu ai? Toate prietenele si colegele tale se lauda cu copiii lor, iar tu stai retrasa, neavand ce sa povestesti. Indiferent de cat te-ai straduit, nu ai reusit inca sa iti indeplinesti dorinta de a avea un copil, iar asta te intristeaza. Ei bine, este momentul sa inveti cum sa iti controlezi fertilitatea.

Metode pentru a controla fertilitatea

Masoara-ti temperatura bazala

Tine cont de temperatura bazala pentru a sti cand esti la ovulatie. Temperatura bazala este cea mai scazuta temperatura corporala intr-un interval de 24 de ore. Aceasta se masoara chiar inainte de a te da jos din pat, la trezire. Temperatura fluctueaza pe parcursul ciclului. In ziua de dupa ovulatie, temperatura bazala creste cu 0.4-1 grade fata de normal si va ramane asa pana la urmatoarea menstruatie. Daca nu ramane crescuta, inseamna ca nu ai avut ovulatie inca. Iar daca ramai insarcinata, temperatura bazala va ramane ridicata pe toata durata sarcinii. In principiu, masurarea temperaturii bazale te ajuta sa stii cand esti la ovulatie, si astfel, sa incerci sa concepi un copil.

Invata cum sa iti controlezi fertilitatea
Invata cum sa iti controlezi fertilitatea

Controleaza-ti mucusul cervical

Pentru a avea o idee despre fertilitatea ta, este necesar sa iti controlezi mucusul cervical. Acest mucus, cunoscut si drept secretii, isi schimba cantitatea si infatisarea pe parcursul ciclului. Cea mai mare cantitate de mucus este in perioada ovulatiei, iar cea mai mica, imediat dupa menstruatie. Fertilitatea este la cel mai inalt nivel atunci cand mucusul seamana cu albusul de ou, alunecos si transparent. In aceasta perioada, cand mucusul este abundent si are aceasta consistenta, este cel mai posibil sa ramai insarcinata.

Foloseste un calendar de ovulatie

Un calculator de fertilitate sau un calendar de ovulatie te poate ajuta sa afli care este durata ciclului tau, precum si ziua in care este cea mai fertila. Pe parcursul timpului, vei descoperi anumite reguli in ciclul tau si poti folosi aceste informatii pentru a descoperi care este cea mai buna perioada pentru a ramane insarcinata.

Mentine o greutate sanatoasa

Ciclul reproducator este defavorizat de o greutate corporala nesanatoasa, fie ca este vorba de kilograme in plus sau in minus. Verifica-ti indicele de masa corporala si asigura-te ca este optim, pentru a te bucura de sansa de a fi fertila.

Ai grija ce mananci

Consumul de alimente nesanatoase contribuie la aparitia infertilitatii. Asadar, daca iti doresti sa beneficiezi de fertilitate pentru a putea concepe un copil, este recomandat sa inlocuiesti proteinele animale cu cele vegetale.

Hidrateaza-te corespunzator

Asigura-te ca te hidratezi corespunzator, altfel fluidul cervical este afectat.

Renunta la cofeina

Consumul mare de cofeina interfereaza cu conceptia. Incearca sa renunti la bauturile care contin cofeina. Le poti, in schimb, inlocui cu bauturi decafeinizate.

Evita stresul

Se stie deja ca stresul este un factor care afecteaza organismul din multe puncte de vedere. Chiar stradania de a ramane insarcinata poate fi un factor de stres. Asadar, incearca sa reduci tensiunea si anxietatea. Foloseste tehnici de relaxare precum meditatia, acupunctura si yoga.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 88 − = 81

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri