Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Impactul SEO asupra afisarii pe Google

0

Cu siguranta ai auzit despre SEO (Search Engine Optimization) si te intrebi de ce si cat de importanta este aceasta optimizare pentru site-ul tau. Ei bine, in primul rand, trebuie sa stii ca este recomandat ca oricine care are legatura cu internetul si site-urile web sa cunoasca macar detalii de baza legate de SEO. Este gresita conceptia conform careia doar echipa de marketing trebuie sa se ocupe de SEO. Impactul SEO asupra afisarii pe Google a site-urilor este unul puternic. De aceea, vei avea numeroase beneficii invatand practicile corecte de SEO. Astfel, vei putea sa atragi mai mult trafic de site-ul tau, indiferent daca acesta este al companiei sau un blog personal.

Impactul SEO asupra afisarii pe Google
Impactul SEO asupra afisarii pe Google

Care este impactul SEO asupra afisarii pe Google

SEO se refera la tehnicile utilizate pentru ca site-ul tau sa apara cat mai sus in rezultatele motoarelor de cautare. Face parte din SEM (Search Engine Marketing) si reprezinta o metoda gratuita de a atrage trafic pe site. Numai pe Google se fac peste 12 miliarde de cautari pe luna, iar acest numar este in permanenta crestere. Daca site-ul tau nu este indexat, nu folosesti tehnicile de optimizare, atunci ratezi sansa ca oamenii sa iti viziteze site-ul in urma cautarilor pe Google.

Impactul SEO asupra afisarii pe Google este puternic, astfel ca folosirea acestor tehnici pentru site-ul tau determina succesul pe care il ai in mediul online. Datorita acestui impact SEO asupra afisarii pe Google, se determina in ca masura produsul sau serviciul tau este vizibil in mediul online. Asadar, pentru a aparea sus in rezultatele cautarilor pe Google sau pe alte motoare de cautare, este esential sa stii cum functioneaza acestea.

Cum gasesc motoarele de cautare site-ul tau

In principal, se poate spune ca motoarele de cautare functioneaza in functie de anumite considerente, si anume: relevanta, autoritate si aspecte tehnice. Pentru ca un motor de cautare sa ofere rezultate atunci cand cauti in baza unor cuvinte-cheie, acesta are o baza de date cu informatiile disponibile. Acest proces este numit indexare. Indexarea este atunci cand un motor de cautare incearca sa scaneze tot ce se gaseste in mediul online in prezent, astfel ca atunci cand este efectuata o cautare, motorul de cautare sa aiba la dispozitie toate informatiile existente. Daca site-ul tau nu este indexat, nu va aparea in motoarele de cautare.

De ce este nevoie ca site-ul sa apara in rezultatele Google?

Aici intervin tehnicile de optimizare. Nu este dificil ca site-ul tau sa fie indexat in motoarele de cautare, dar este dificil sa faci ca site-ul tau sa apara pe rezultatele cautarilor in functie de cuvinte-cheie.

Motoarele de cautare utilizeaza trei factori principali atunci cand afiseaza rezultatele pentru cautari. Acestea sunt relevanta, autoritatea si tehnologia. Pentru a sti cum sa faci ca site-ul tau sa apara in cautarile Google, este necesar sa inveti si sa folosesti tehnicile de optimizare.

Pentru a te asigura ca site-ul tau apare in rezultatele motoarelor de cautare, poti utiliza diverse resurse care verifica utilizarea SEO pe site-ul tau si te ajuta sa le imbunatatesti. 

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 65 − 64 =

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri