Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Ce declanșează infertilitatea și cum să o combați

0

În societatea zilelor noastre, infertilitatea este o problemă în creștere. La o simplă căutare pe internet, vei descoperi cu siguranță diverse tratamente pentru infertilitate și finanțări pentru astfel de tratamente. Însă ceea ce nu se spune de obicei, este că organismul poate inversa infertilitatea, dacă îi oferi resursele corecte, necesare.

De ce este infertilitatea în creștere?

Infertilitatea, la fel ca orice boală, este un semn clar că în interiorul corpului ceva nu merge bine și trebuie „reparat”. Fertilitatea este un proces natural al organismului, dar corpul îl poate opri, în cazul în care simte că nu ar putea susține în siguranță o sarcină.

Există numeroși factori care pot cauza sau contribui la apariția infertilității. Din caza diverșilor factori, efectul tratamentului este variabil, întrucât tratamentul nu se poate adresa tuturor posibilelor cauze. Medicamentele pentru fertilitate și orice fel de hormoni artificial, pot diminua problemele, dar le pot și înrăutăți, astfel încât să îngreuneze o viitoare fertilitate.

Care sunt posibilele cauze ale infertilității?

Sunt o mulțime de factori care pot duce la infertilitate, precum dezechilibrele hormonale, Sindromul Polichistic Ovarian, endometrioză, ciclu anovulator, blocaj fizic, producere inadecvată de hormoni, fază luteală scurtă, lipsa hormonului luteinizant, niveluri crescute de prolactină și multe altele.

De cele mai multe ori, o nutriție proastă se află la baza infertilității, deoarece expune organismul la anumite chimicale. Deși vârsta este considerată un factor, aceasta nu constituie o adevărată problemă, înainte de menopauză. Nici măcar specialiștii nu pot descoperi întotdeauna aceste cauze care provoacă infertilitate. Iar în ceea ce privește tratamentele de fertilitate, acestea sunt eficiente pentru unele femei, dar în același timp, pot fi obositoare din punct de vedere fizic și emoțional. În plus, sunt și extrem de scumpe.

Vestea bună este că schimbările în ceea ce privește stilul de viață și dieta pot face diferența între fertilitate și infertilitate. Aceste schimbări ajută de asemenea cu alte probleme, precum greutatea excesivă, lipsa de energie, probleme ale pielii și insomnia. Chiar și dacă alegi să faci un tratament pentru fertilitate, este util să încerci și aceste schimbări, întrucât cresc șansele de reușită ale tratamentului.

Combate infertilitatea
Combate infertilitatea

Cum să inversezi infertilitatea

Există câteva aspecte de care trebuie să te îngrijești pentru a-ți crește șansele de fertilitate, sau pentru a combate infertilitatea.

  1. Nutriția

Nutriția este cel mai important aspect de care trebuie să ai grijă. Indiferent de greutate, o persoană poate fi subnutrită. Corpul tău va respinge conceperea sau sarcina, dacă nu dispune de substanțele nutritive necesare pentru a susține o sarcină. Numeroase femei țin diete lipsite de grăsimi și bazate pe fibre, pentru a scădea în greutate și a-și îmbunătăți sănătatea. Deși acest lucru este bun pentru scăderea în greutate, nu încurajează fertilitatea, întrucât privează corpul de proteinele și grăsimile necesare pentru producerea de hormoni.

  1. Stilul de viață

Obiceiuri precum fumatul, consumul de droguri și consumul exagerat de cafeină afectează fertilitatea. Alți factori legați de stilul de viață, care pot cauza infertilitate sunt:

  • Lipsa somnului
  • Expunerea la chimicale dăunătoare
  • Lipsa exercițiului fizic, sau dimpotrivă, prea mult exercițiu fizic
  • Nivelurile ridicate de stres
  • Diverse medicamente și suplimente
  1. Vitamine care ajută la fertilitate

Unele vitamine ajută la fertilitate, iar acestea sunt Vitamina D, Vitamina C, Zinc, Seleniu și Vitaminele B.

Cum să combați infertilitatea

Așadar, un stil de viață echilibrat și o dietă sănătoasă sunt primele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru a combate infertilitatea.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 65 − = 59

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri