Piesele auto – mituri intalnite des

 

Piata pentru piesele auto este una extrem de bogata si este una care angreneaza sume uriase de bani. Fiecare producator de automobile are alti cateva zeci de producatori care furnizeaza piesele auto potrivite.

mituri despre piesele auto

In principiu, in functie de anumite criterii, s-au conturat 3 mari categorii de piese auto : piese auto originale OE, piese auto originale OEM si piese auto aftermarket. Diferenta dintre ele este destul de simpla. Cele OE sunt cele montate de producatorul autovehiculului inca de la inceput. Cele OEM sunt piesele compatibile, produse de furnizorul care a produs si piesele OE. Iar cele aftermarket fiind produse de alti producatori.

Mituri despre piesele auto

  • Piesele care nu sunt originale sunt contrafacute. Este un mit care nu are niciun sambure de adevar. Piesele aftermarket sunt piese certificate si de multe ori au o calitate superioara pieselor OE sau Oem. Acestea au caracteristici identice cu cele ale pieselor originale, diferenta fiind ca nu sunt asamblate pe masini in procesul de productie.
  • Piesele originale poarta insemnele producatorului auto. Este un alt mit neadevarat. Este adevarat ca exista si piese care poarta insemnele, cum ar fi cele OE, dar exista si piese originale care poarta alte insemne: cele OEM.
  • Piesele originale pot fi achizitionate doar din retelele de dealeri ai producatorilor. Este o alta afirmatie neadevarata. Majoritatea magazinelor auto pot sa comercializeze piese auto originale. De regula insa, distribuitorii independenti aleg sa vanda mai multe piese aftermarket, pentru ca sunt mai acceptabile din punct de vedere al costului, in detrimentul celor de origine.
  • Piesele contrafacute sunt recunoscute cu usurinta. Exista si categoria de piese contrafacute, neaprobate de organismele importante din domeniu. Multi soferi considera ca le pot repera usor, insa acest lucru nu este intocmai adevarat. De multe ori, diferentele nu pot fi reperate cu ochiul liber, chiar daca exista anumite diferente de culoare, de fonturi si de dimensiuni. Pentru a te asigura ca nu achizitionezi piese contrafacute, este bine sa achizitionezi doar din magazine de incredere sau sa ai la indemana un specialist. Daca ai suspiciuni in ceea ce priveste un produs, este bine sa ceri documente de provenienta si certificare de conformitate a producatorului.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.