Pregateste meniul pentru masa de Revelion

Revelionul se apropie cu pasi repezi, iar primul gand care iti vine in minte atunci cand te gandesti la noaptea dintre ani este ce sa pregatesti. Cum va arata masa de Revelion? Ce feluri de mancare vei servi? Va fi mancarea pe gustul tuturor invitatilor? Nu te ingrijora, intrucat iti venim in ajutor cu cateva idei care sa te ajute sa pregatesti meniul pentru masa de Revelion.

Pregateste meniul pentru masa de Revelion
Pregateste meniul pentru masa de Revelion27

Cum sa pregatesti masa de Revelion

Masa de Revelion trebuie sa se potriveasca evenimentului, astfel ca trebuie sa fie decorata elegant. Revelionul este o sarbatoare in care principalele elemente sunt bucuria, eleganta si bogatia. In functie de tipul de petrecere pe care o organizezi, vei opta pentru bufet suedez sau masa clasica.

Bufet suedez

In cazul in care petrecerea ta va include mult dans, cea mai buna optiune este aceea a bufetului suedez. Acesta trebuie sa contina platouri cu diverse feluri de mancare. Pe langa mancare, masa trebuie sa contina farfurii, tacamuri si servetele asezate la un loc, si pahare cu bauturi asezate impreuna. Nu uita de decoratiuni, care ii ofera mesei o eleganta si o stralucire aparte.

Masa clasica

In cazul in care optezi pentru o masa clasica, trebuie sa acorzi o atentie deosebita aranjarii. Alege o fata de masa alba, cu insemne aurii sau argintii, suficient de lunga, dar fara sa atinga pamantul. In mijlocul mesei, amplaseaza o decoratiune, care poate fi confectionata din globuri, beteala si diverse accesorii stralucitoare. Alege farfurii, tacamuri si servetele care se potrivesc acestui eveniment. Completeaza-le cu pahare de cristal. Nu uita de lumanari, beteala, decoratiuni si confetti, care completeaza aspectul stralucitor al mesei de Revelion.

Meniul de Revelion

Pe langa decorurile potrivite acestei sarbatori, eleganta trebuie sa se regaseasca si in meniu. Insa trebuie sa acorzi o atentie deosebita meniului, mai ales daca unii dintre invitati sunt la dieta. Pentru noaptea de Revelion, sunt recomandate meniurile care contin in special aperitive si feluri principale, mancaruri usor de preparat si care nu necesita incalzire sau reincalzire.

Salatele nu trebuie sa lipseasca din meniul pentru masa de Revelion. De asemenea, asigura-te ca pregatesti fructe in diverse fructiere, amplasate pe alocuri pe masa. Poti aranja fructele in diverse moduri si combinatii, pentru a obtine un aspect deosebit si atragator. In ceea ce priveste varietatea de fructe, strugurii nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Revelion. Alaturi de acestia, poti alege ananas, portocale, banane, kivi, pere si rodii, precum si alte fructe, in functie de preferintele tale si ale invitatilor tai. In ceea ce priveste bauturile, sampania este nelipsita. Insa alaturi de aceasta, asigura-te ca masa de Revelion contine si alte bauturi, precum vin si chiar diverse cocktail-uri.

Aranjarea preparatelor

 

Atunci cand alcatuiesti meniul, trebuie sa tii cont de anumite aspecte, printre care asezarea pe platouri. De exemplu, in cazul platourilor cu aperitive, aseaza macar doua sau trei tipuri diferite de aperitive. Astfel, atunci cand platoul este oferit invitatilor, acestia isi vor putea lua in farfurie diverse tipuri de aperitive de pe un singur platou. Incearca sa asezi platouri din loc in loc, astfel incat sa le fie usor tuturor invitatilor sa ajunga la ele. Evita sa asezi pe platou diverse mancaruri cu sosuri, intrucat acestea se pot amesteca si schimba gustul celorlalte preparate de pe platou.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.