Cele mai populare traditii de Craciun

Ziua de 24 decembrie este cunoscuta sub denumirea de Ajunul Craciunului. In diverse locuri de pe glob, Ajunul Craciunului este sarbatorit in diferite moduri. In continuare, iti vom prezenta cateva dintre cele mai populare traditii de Craciun. Totusi, in zilele noastre, fiecare familie alege modul sau unic de a petrece aceasta sarbatoare.

Cele mai populare traditii de Craciun

Iata care sunt cateva dintre cele mai populare traditii de Craciun, care au loc atat in Ajunul Craciunului, cat si in ziua de Craciun.

Decorarea bradului de Craciun

Una dintre cele mai populare traditii de Craciun este impodobitul bradului. Desi in general, acest lucru se face in Ajunul Craciunului, unele familii sunt nerabdatoare sa vada bradul impodobit, astfel ca il decoreaza chiar cu cateva zile sau saptamani inainte de Craciun. In timp ce unele familii opteaza pentru brazi artificiali, altele pastreaza inca traditia de a impodobi brazi naturali. Acestia dau un farmec aparte sarbatorii.

Cele mai populare traditii de Craciun
Cele mai populare traditii de Craciun

Colindatul

Una dintre cele mai vechi si mai populare traditii de Craciun este mersul cu colinda. Fie ca este vorba despre un grup de prieteni sau familie, colindatul este specific acestei sarbatori. Unele grupuri merg din casa in casa pentru a colinda, in timp ce altii se aduna in casa unuia din grup, pentru a canta minunatele colinde de Craciun.

Masa de Craciun

In general, este pregatita o masa speciala pentru Craciun. In timp ce unele familii organizeaza cina de Craciun chiar in ziua de Craciun, in 25 decembrie, altele prefera sa organizeze cina in seara de Ajun. Masa de Craciun este un bun prilej ca familia sa se reuneasca pentru a petrece impreuna magica sarbatoare.

Deschiderea cadourilor

In unele tari, precum America, dimineata de Craciun este momentul in care copiii gasesc darurile de sub brad. In schimb, in alte tari, majoritatea din Europa, Ajunul Craciunului este momentul in care cadourile sunt descoperite de catre copii sub brad sau sunt oferite intre membrii familiei.

Petrecere de Craciun

In unele tari, se obisnuieste ca aceasta sarbatoare sa fie petrecuta in familie sau cu prietenii, in cadrul unei petreceri de Craciun. In general, petrecerea se tine in Ajunul Craciunului si include mancare, muzica, povesti de Craciun si chiar dans. Pentru unele familii sau grupuri de prieteni, petrecerea de Craciun este deosebit de importanta si este planificata din timp, cu cateva saptamani inainte.

Filme de Craciun

Desi nu este neaparat una dintre cele mai importante traditii de Craciun, aceasta este una dintre cele mai obisnuite. Vizionarea filmelor de Craciun este o traditie moderna, dar totusi comuna. Impreuna cu familia, se poate organiza un maraton al filmelor de Craciun. Este chiar un lucru obisnuit ca persoanele adunate la maratonul filmelor de Craciun sa poarte pijamale pe parcursul intregii zile de Craciun. Maratonul filmelor de Craciun poate fi tinut doar in familie, sau chiar cu prietenii. In functie de preferinte, filmele pot fi inlocuite cu diverse programe de divertisment cu tematica de Craciun.

Mersul la biserica

Persoanele religioasa inca pastreaza aceasta traditie, si anume mersul la biserica in ziua de Craciun. In functie de religie si zona, slujba de Craciun are loc in dupa-masa de Ajun, sau de la miezul noptii.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.