Saptamana 13 de sarcina

[youtube]YVgHRkRXORM[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 13 de sarcina:

Saptamana 13 de sarcina Bebelusul va continua sa cresca rapid, dublandu-si lungimea din saptamana a 7-a pana acum. Ar trebui sa bebelusul sa aiba aproximativ 6,5-8 cm lungime si sa masoare intre 15 si 20 de grame

Schimbarile mamei – saptamana 13 de sarcina:

Incepand cu semestrul al doilea, sarcina devine tot mai vizibila, hainele vechi devin prea stranse, talia nu se mai distinge, iar schimbarile de greutate sunt in toi.

Cresterea uterului duce la dureri sau disconfort in aceasta zona. Intinderea ligamentelor ce sustin uterul duce la aparitia unor dureri ascutite de scurta durata.

Au loc schimbari importante la nivelul sanilor datorita cresterii nivelului de estrogen si progesteron. In apropierea sfarcului, sinusurile de lapte incep sa se formeze. In timpul perioadei de sarcina volumul sanilor s-ar putea dubla.

Incepand cu saptamana a treisprezecea de sarcina apar vergeturile pe sani, coapse, burta, brate, care sunt intalnite la aproximativ 90% dintre gravide.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.