Cum sa duci la implinire lista de rezolutii de Anul Nou

O noua traditie de Anul Nou incepe sa castige popularitate si la noi in tara. Aceasta traditie se refera la crearea de rezolutii de Anul Nou. Rezolutiile se refera la o lista de dorinte, de scopuri stabilite pentru anul care incepe. Lista de rezolutii este asemanatoare pentru oameni, intrucat fiecare isi doreste cam aceleasi lucruri: bani, succes in cariera, sanatate si liniste in familie. Insa majoritatea rezolutiilor ajung sa fie nerealizate pana la finalul anului. De aceea, iti vom arata cum sa faci pentru a-ti duce la implinire lista de rezolutii de Anul Nou.

Cum sa duci la implinire lista de rezolutii de Anul Nou
Cum sa duci la implinire lista de rezolutii de Anul Nou

Lista de rezolutii de Anul Nou incepe cu schimbarea comportamentului

Nu te poti astepta ca in viata ta sa aiba loc schimbari, daca tu te complaci in aceeasi rutina. Incearca sa faci schimbari, chiar si mici, pentru a iesi din rutina zilnica. De exemplu, daca obisnuiesti sa mergi cu masina la locul de munca, macar o data pe saptamana, renunta la acest obicei. Mersul pe jos ajuta atat la sanatate, cat si la starea de spirit.

Defineste clar scopurile pe care ti le propui

Una dintre cele mai comune rezolutii de Anul Nou se refera la pierderea in greutate. Ei bine, nu este suficient sa spui ca vrei sa slabesti. Stabileste concret un scop, si anume noteaza greutatea la care vrei sa ajungi si un termen-limita pentru a o atinge. In ceea ce priveste scopul de a slabi, nu este recomandat sa urmezi diete drastice, dar nici sa iti amani scopul la nesfarsit.

Monitorizeaza progresul rezolutiilor

Cu siguranta nu te astepti ca scopurile tale sa se indeplineasca la scurt timp dupa inceperea noului an. Insa trebuie sa stii ca fiecare pas facut in directia atingerii scopurilor propuse este important. De exemplu, daca ti-ai propus sa slabesti, tine cont de rezultatele obtinute pe parcurs. Primele kilograme de care vei reusi sa scapi te vor motiva sa iti atingi scopul final.

Rasplateste-te pentru fiecare reusita

Nu astepta niciodata ca reusitele tale sa fie observate si rasplatite de cei din jur. In schimb, observa tu fiecare pas care te aduce mai aproape de reusita, si rasplateste-te pentru el. Incearca sa nu fii prea critica in privinta realizarilor tale. Astfel, vei reusi sa iti concentrezi atentia asupra realizarilor pe care le ai de indeplinit.

Fa publice rezolutiile de Anul Nou

Ai facut rezolutii de Anul Nou in fiecare an, fara rezultat? Ei bine, poate ca este momentul sa nu le mai pastrezi doar pentru tine, ci sa le faci publice. Poti sa le spui familiei sau prietenilor, sau chiar sa le postezi pe retelele de socializare pe care le folosesti. Facand publice rezolutiile, vei primi sprijinul si incurajarile celor din jur. In plus, vei fi dornica sa le demonstrezi ca poti sa duci la indeplinire scopurile pe care ti le-ai propus.

Nu te lasa descurajata de esecuri

Pe parcursul anului, vei avea parte de realizari, dar si de esecuri, sau de mici greseli care vor interveni in calea indeplinirii rezolutiilor tale. Nu te lasa intoarsa din drum de aceste greseli sau esecuri, ci continua sa faci totul posibil pentru ca dorintele tale sa se implineasca.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.