Saptamana 22 de sarcina

[youtube]fuKsjiDj2dc[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 22 de sarcina:

Saptamana 22 de sarcinaIn aceasta saptamana de sarcina bebelusul si-a format pe deplin amprentele digitale, parul de pe cap este in continua crestere, genele si sprancenele sunt dezvoltate complet. Prin stetoscop pot fi auzite bataile inimii. In aceasta perioada copilul incepe sa loveasca in burtica sa se miste mai mult. Zgomotele puternice exterioare il pot trezi, povestile, cantecele, teatrul sunt indicate sa fie ascultate sau spuse de catre parinti. Daca bebelusul dumneavoastra este baietel, acum se formeaza scrotul si testiculele incep sa coboare din pelvis in scrot. Unghiile au crescut si acopera varfurile degetelor.

Schimbarile mamei – saptamana 22 de sarcina:

Veti incepe sa observati cateva schimbari de ordin fizic. Simptomele initiale ale sarcinii includ cresteri ale nivelurilor hormonilor din corp, sensibilitate accentuata a sanilor, sangerari, crampe abdominale, dureri, discomfort pelvic, greturi matinale, greata, stari de voma, schimbari de stare, iritabilitate, somnolenta, ameteala, lesin, dureri usoare de cap, constipatie, pofte alimentare si aversiuni pentru alte tipuri de alimente. Fiecare sarcina este unica in felul ei deci fiecare femeie va resimti altfel aceste simptome. Unele vor avea simptome accentuate in timp ce altele este posibil sa nu simta aproape nimic.

Starile initiale de greata si voma pot sa scada in etapele ulterioare ale sarcinii. Desi in anumite cazuri acestea pot continua pana la sfarsitul sarcinii. In aceasta perioada a sarcinii cele mai vizibile schimbari sunt cresterea in greutate, marirea sanilor si dezvoltarea burticii.

Volumul de sange creste simtitor in organism, iar acest fenomen se face simtit mai ales in partea inferioara a corpului ceea ce poate duce la sangerari vaginale. Unele femei vor dezvolta hemoroizi si vor avea sangerari rectale si anale. De asemenea de acum miscarile copilului incep sa se faca simtite.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.