Amenzi pentru lipsa unor detectoare de gaze

detectoare de gazePana acum cei care folosesc gaze, precum aragazul sau centrala termica si au la bucatarie termopane puteau sa refuze instalarea de detectoare de gaze. Din acest an, conform legislatiei, nu mai pot sa o faca. Acestia risca amenzi foarte mari si pot ramane fara sistemul de gaze.

De e nevoie de detectoare de gaze?

Foarte simplu: este o norma de siguranta obligatorie. Aceasta este utila nu numai pentru cel care instaleaza detectorul de gaze dar si pentru restul locatarilor. Astfel cu ce te ajuta daca ai tu instalat un astfel de detector si restul vecinilor nu? O eventuala explozie datorata pierderilor de gaze iti vor distruge apartamentul sau ti-ar putea pune viata in pericol.

You Can win new offers at www.tellhco.com today

Au existat si inca mai exista multe accidiente de acest fel, toate aceste reguli sunt binevenite.

Aceste reguli sunt incluse in Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) nr. 5/2009 privind aprobarea Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale.

Trebuie sa aveti ferestre in toate incaperile unde exista consumatoare de gaz ( centrale sau aragaz ) si trebuie sa fie construite astfel incat sa cedeze la presiuni de cel putin 1.180 Pa cu o suprafata minima totala de 0,03 mp pentru fiecare mc de volum net de incapere, in cazul construcţiilor din beton armat, sau de 0,05 mp pentru fiecare mc de volum net de incapere, in cazul constructiilor din zidarie.

Daca aveti geamuri ce au o grosime mai mare de 4 mm este obligatoriu sa montati detectoare de gaze care inchid automat conducta de alimentare a aparatelor.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.