Casa ta – aspecte privind viata la bloc sau la curte

casa la curte

In viata ajungem la un moment dat cand te intrebi ce este mai bine pentru familie si casa ta. Iar aici apare intrebarea: viata traita la bloc sau la curte? Am studiat putin cazul si tind sa cred ca visul acelora care doresc sa traiasca departe de agitatia din oras este mai mare.

Casa ta – la bloc sau la curte?

Daca te-ai hotarat sa te muti la curte ar trebui sa tii cont de cateva aspecte legate de conditiile de viata ce te asteapta. Iata la ce sa fii atent inainte de a cumpara un teren de casa sau o casa deja construita.

Sa gasesti un teren care iti convine ca zona si ca pret nu este de ajuns. Din pacate, trebuie sa indeplineasca mult mai multe conditii pentru ca proiectul sa nu dea gres.

Un aspect major il reprezinta daca terenul are utilitati sau nu. Daca nu are, in primul rand trebuie sa te interesezi la primarie daca in perioada urmatoare sau anii urmatori pot ajunge in zona respectiva cu utilitatile, de ex cu sistemul de canalizare, apa, gaz, drum de acces construit, curent.

Unde te poti muta?

Un teren fara utilitati are un pret mai mic, dar si dotarea lui cu toate utilitatile necesare este destul de costisitoare, trebuiesc aprobari, timp si buget. Daca in apropierea terenului nu exista stalpi de curent, racordarea la curent devine complicata si poate avea costuri foarte mari. Trebuie sa retii ca un teren in mijlocul pustietatii va ramane asa pentru multi ani.

Terenurile extravilane nu sunt intotdeauna usor de transformat in terenuri intravilane, procedurile necesita timp si bani.

Nu te muta intr-o zona daca este expusa la inundatii sau daca este prea aproape de strazi circulate sau  autostrada. Vei avea parte de mult zgomot, smog si praf.

Un teren ce detine toate utilitatile este situat intr-o zona in care este robabil o sa se construiasca mai mult. Asta inseamna ca in anii urmatori nu o sa ai parte de liniste, va fi mult zgomot si praf.

Daca proiectul detine si o gradina gandeste-te si ia in calcul forarea unui put pentru a avea propria sursa de apa. Irigarea folosind apa din put va avea costuri mai mici si tehnic vorbind irigarea necesita un volum ridicat de apa. Pentru forarea putului de apa nu iti face griji, sunt foarte multe firme ce ofera servicii de foraje puturi apa.

Nu te lasa influentat de recomandarile agentilor imobiliari care doar vand, mai intai informati-va bine privind toate aspectele, doar asa o sa fii sigur ca nu aruncai banii pe fereastra.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.