De ce ar trebui sa iti dezvolti constiinta?

Cu cât vă rafinaţi şi vă purificaţi conştiinţa la toate nivelurile, cu atât aceasta devine mai subtilă şi mai rafinată. Pe măsură ce deveniţi Maestru Ascensionat Integrat, conştiinţa voastră vă va atenționa imediat dacă începeţi să gândiţi negativ. Acest lucru se intampla si dacă vă complăceţi în cel mai mic sentiment negativ. Vă va arăta şi cele mai subtile forme impure din voi sau din ceilalţi. Conştiinţa nu vă va permite să răniţi nici măcar o muscă sau să fugiţi de greşeli. Nu vă va permite să raţionalizaţi greşelile sau să le aruncaţi asupra altora. Trebuie să cultivaţi dezvoltarea  si expansiunea conştiinţei la fiecare nivel al fiinţei voastre încât aceasta să fie cât mai rafinată posibil şi să vă asumaţi responsabilitatea pentru manifestarea energiilor la cel mai subtil nivel a ceea ce cauzaţi şi creaţi. Nu fiţi victima conştiinţei voastre, dar fiţi 100% integri.

De ce trebuie sa iti dezvolti constiinta?

Uneori conştiinţa este blocată pentru că oamenii nu deţin controlul complet asupra subconştientului lor. Mintea lor conştientă încearcă în mod cinstit să funcționeze, dar subconştientul lor are un alt program. Acest lucru este extrem de comun în această lume, deoarece oamenii nu sunt învăţaţi să stăpânească subconştientul şi să-l facă să fie folositor minţii conştiente şi supraconştiente. De aceea, dezvoltarea „conştiinţei adevărate” şi integritatea, depind de munca spirituală şi psihologică aplicată Sinelui astfel încât să fie obţinută adevărata măiestrie spirituală şi psihologică.

Ego-ul negativ in constiinta

Individul încearcă să stea departe de propriul Egou Negativ la nivel conştient. Dar, din cauza unei lipsei auto-măiestriei, subconştientul este condus în continuare de Ego-ul Negativ. A sta departe de Ego înseamnă că Ego-ul Negativ, cu infinitele sale voci, sub-personalităţi, sisteme de credinţe, auto-motivări, narcisism, egocentrism, gândirea separatoare bazată pe teamă, gândurile agresive, sentimentele şi emoţiile negative, setea de putere, faimă, bani şi ambiţie, înăbuşă personalitatea. Este ca atunci când individul nu poate vedea „pădurea din cauza copacilor”. Lucrul bizar în legătură cu natura minţii este că, dacă întrebaţi persoana dacă e condusă de Ego-ul Negativ, vă va spune că nu este adevărat. Dacă întrebaţi toţi deţinuţii din curtea unei închisori dacă au comis crimele pentru care sunt închişi, fiecare va spune „nu”.

Diferente

Singura diferenţă în cazul Ego-ului Negativ este că oamenii cred cu adevărat acest lucru. Nu este important doar să dezvoltaţi şi să rafinaţi idealurile spirituale şi psihologice, ci şi să le demonstraţi. Un principiu extrem de important în viaţă este acela că, greşelile nu sunt negative şi în mod ideal ele nu ar trebui să ne afecteze dragostea şi respectul de Sine. Nu este nevoie să ne lăudăm cu greşelile noastre în faţa lumii; totuşi, nu ar trebui nici să fugim de răspunderea de a le recunoaşte. A fi onest cu Sine şi a nu se dezamăgi pentru a-şi apăra Ego-ul Negativ, poate ajuta la dezvoltarea unei modestii şi umilinţe sănătoase. Poate ajuta, de asemenea, la dezvoltarea compasiunii față de greşelile altor oameni.

dezvolta-ti constiinta

Perspectiva oferită aici este echilibrată şi vă permite să doriţi să dezvoltaţi cel mai înalt nivel posibil al conştiinţei din punct de vedere  al evolutiei spirituale şi psihologic, fiind stăpânul său complet şi nepermiţând Sinelui să fie victimizat, prea deranjat sau determinat să facă lucruri nepotrivite sau neechilibrate pentru a-l linişti. Această perspectivă echilibrată îţi permite să trăieşti ca un Maestru Ascensionat Integrat în cel mai rafinat mod, pentru a fi un exemplu pe Pământ de asumare a responsabilităţii pentru gândurile, sentimentele, emoţiile, cuvintele şi acţiunile voastre.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.