Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Saptamana 4 de sarcina

0

[youtube]VmpfFDP8An8[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 4 de sarcina:

Saptamana 4 de sarcina Copilul tau la 4 saptamani inca este incredibil de mic, cu dimensiuni intre 0.03 si 0.1 cm – in urmatoarele saptamani va incepe sa semene cu un mormoloc cu ochi decat cu un ou – o reusita mare pentru ceva de dimensiunea unei boabe de fasole!

La varsta de patru saptamani embrionul este format din trei straturi, mai precis endodermul, mezodermul si ectodermul.
Endodermul da duce la formarea sistemului digestiv, ficat si plamani.
Mezodermul va dezvolta inima, organele sexuale, oasele, rinichii si muschii.
Ecotdermul va forma sistemul nervos, parul, pielea, si ochii.
Se dezvolta placenta rudimentara precum si cordonul ombilical. retelele vasculare ale copilului cresc si se dezvolta ajutand la transportul sangelui, oxigenului si nutrientilor.

Copilul tau isi continua procesul de implantare in tesutul uterin pentru a se asigura ca are un “camin” sigur pentru urmatoarele 9 luni – in acesta perioada cavitatea amniotica si placenta incep sa se formeze.

Placenta va fi cea care il va hrani si proteja in saptamana a 4a, care este considerata una dintre cele mai critice perioade – acum se dezvolta organele copilului.

Orice expunere la substante nocive in aceasta saptamana sau in primul trimestru are mari sanse sa provoace daune ireparabile fatului. Asadar, daca ai vreo dependenta – de alcool sau tutun – discuta cu doctorul pentru a reduce din semnele deja existente in corpul tau si pentru a reveni la un stil de viata sanatos in acesata perioada atat de importanta a vietii tale.

Schimbarile mamei – saptamana 4 de sarcina:

Sarcina inca nu este vizibila, inca nu a inceput cresterea in greutate, apar senzatii la nivelul sanilor care au o sensibilitate mare, o presiune la nivelul abdomenului, sensibilitate la mirosuri, greturi si ameteli. Odata cu confirmarea sarcinii, apar modificari de natura psihica cu trairi foarte puternice, bucurie, ingijorare.

Unele femei incep sa se simta obosite in timpul sarcinii incepand cu a 4-a saptamana – oboseala cauzata de efortul uimitor pe care corpul tau trebuie sa-l faca pentru a sprijini dezvoltarea copilului tau.

Majoritatea femeilor vor putea afla daca sunt insarcinata pana intr-a patra saptamana; un test simplu de sarcina este suficient pentru a confirma aceasta idee. Daca testul este pozitiv, ar trebui sa stabilesti o intalnire cu un specialist pentru a incepe sa te pregatesti emotional si fizic pentru sarcina (de exemplu, sa iei vitamine prenatale si sa te informezi cu privire la evolutia sarcinii).

La 4 saptamani, femeia insarcinata poate sa manifeste fie anxietate fie entuziasm. Daca aceasta este prima sarcina, atunci anxietatea poate sa fie cu atat mai mare. Aceasta stare poate fi imbunatatita cu putin somn si prin metode de relaxare.In primele saptamani corpul produce mai mult hormon HCG decat in tot restul sarcinii.

Sarcina mai aduce cu ea si alte simptome greu de ignorat: sensibilitatea la mirosuri si parfumuri, ingrasare, oboseala precum si schimbari de stare ce va vor putea face sa va simtiti iritata si dezorientata

Totusi majoritatea simptomelor de sarcina se aseamana cu simptomele premenstruale. Evident acest lucru difera de la femeie la femeie, fiecare avand o evolutie diferita a sarcinii, iar unele putand chiar sa nu experimenteze nici un fel de simptome.

Femeia trebuie sa adopte un stil de viata sanatos, o dieta sanatoasa cu o nutritie si o vitaminizare bogata. Este important ca viitoare mama sa faca mici exercitii fizice, fie prin plimbari zilnice fie prin exercitii de gimnastica. Cel mai important ramanand totusi ca viitoarea mama sa isi pastreze tot timpul o atitudine pozitiva.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 6 + 2 =

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri