Saptamana 3 de sarcina

[youtube]hO8Ie90tI5g[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 3 de sarcina:

Saptamana 3 de sarcina In acest moment bebelusul tau este prea mic pentru a fi detectat cu ochiul liber, chiar daca are un ritm fenomenal de crestere In saptamana 3 de sarcina, embrionul este format dintr-un grup de celule si are marimea unui varf de ac, cu o dimensiune totala de aproximativ 0,150mm.
O parte din blastocit va deveni placenta, care va produce HCG, un hormon al sarcinii, cunoscut si ca human chorionic gonadotropin. In acest timp, lichidul amniotic se aduna in jurul celulelor care vor proteja si adaposti copilul dumneavoastra pe toata perioada sarcinii.

Este baietel sau fetita? Sexul pe care copilul il va avea se stabileste in momentul fertilizarii, si este dat de tata. Spermatozoizii sunt de doua tipuri: purtatori de cromozom X si purtatori de cromozom Y. Vezi mai multe despre predictia sexului copilului.

Fiecare dintre aceste tipuri au caracteristici diferite legate de dimensiune, durata de viata si rapiditate. Daca fertilizarea a fost realizata de spermatozoidul purtator de cromozom X atunci copilul va fi fetita, iar daca fertilizarea a fost realizata de spermatozoidul purtator de cromozom Y atunci va fi baietel.

Schimbarile mamei – saptamana 3 de sarcina:

In cea de-a treia saptamana de sarcina lucrurile decurg fara a sesiza modificari importante. Sensibilitatea crescuta la nivelul sanilor, marirea acestora, dureri la nivelul abdomenului, stari de greata si rau matinal urmate de lipsa menstruatiei sunt principalele semne care arata aparitia sarcinii.

Unele femei prefera sa ascunda cantarul in aceasta perioada, iar altele sa faca grafice cu evolutia lor pe saptamani; alegerea este la latitudinea ta. Cert este ca este natural si sanatos sa te ingrasi cu 11.5 – 16 kg in aceasta perioada; chiar mai mult daca ai o sarcina multipla. O mare parte dintre aceste kilograme sunt distribuite in placenta, uter, lichidul amniotic, lichidul din tesuturi si greutatea propriu zisa a bebelusului. Vei depune, de asemenea, in jur de 3 kg de depozite de grasimi maternale care te vor ajuta in perioada de alaptare.

Bucurati-va de inceputul unei calatorii miraculoase, plina de emotii, care se va petrece in corpul incepand din aceasta perioada. Este o etapa plina de farmec, intensa, de care fiecare mamica isi va aminti.

Truc: puteti incepe realizarea unui jurnal de sarcina, in care veti povesti experientele prin care treceti, insotite de fotografii. La sfarsit veti surprinde cele 40 de saptamani de sarcina.

Clinic For Dental Implants In Dubai Near You

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.