Saptamana 37 de sarcina

[youtube]PAfZ79l0klo[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 37 de sarcina:

Chiar daca data la care va avea loc nasterea este diferita de cea rezultata din calculul medicului specialist, de acum inainte nasterea este considerata la termen. Plamanii sunt maturi si se pot adapta pe deplin la viata extrauterina. Corpul bebelusului se intoarce cu capul in jos si se pregateste pentru nastere. Va continua sa se ingrase si sa castige in greutate si in aceasta saptamana.

Schimbarile mamei – saptamana 37 de sarcina:

Saptamana 37 de sarcina In a 37-a saptamana sunteti gata pentru nastere in orice moment, cu atat mai mult cu cat copilul nascut acum este complet dezvoltat si in termen. Este posibil sa va simtiti ingreunata si intr-adevar veti continua sa acumulati greutate, odata cu cresterea in greutate a copilului.

Micutul a ajuns in cavitatea pelvica in pozitia pentru nastere. De acum corpul dumneavoastra va incepe sa se pregateasca de travaliu prin dilatarea cervixului. De asemenea “dopul” de mucus ce pana acum a jucat rolul de protectie pentru uter incepe sa se desfaca. De aceea este bine sa va consultati medicul pe aceasta tema.

Alte modificari semnificative privesc cresterea in dimensiuni a sanilor care devin mai grei si mai plini ca urmare a schimbarilor hormonale, motiv pentru care s-ar putea sa devina incomozi. In unele cazuri sanii vor incepe sa secrete colostru sau pot aparea crapaturi pe areole. De asemenea pot aparea si mancarimi pe stomac datorita intinderii excesive a muschilor stomacali.

Alte schimbari care apar sunt nelinistea crescanda datorita epuizarii si lipsei de somn, urinarile frecvente, tensiunea crescuta, nivelul crescut al zaharului in organism, hemoroizii, durerile in zona inferioara a spatelui, durerile de cap.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.