Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Saptamana 36 de sarcina

0

[youtube align=”center” autoplay=”0″ theme=”dark” color=”red” width=”413″ height=”253″ top=”10″ bottom=”10″ left=”10″ right=”10″]802oF8LbtyI[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 36 de sarcina:

Cea mai importanta schimbare in aceasta perioada este faptul ca bebelusul se intoarce singur cu capul in jos, pozitia necesara pentru nastere.

Schimbarile mamei – saptamana 36 de sarcina:

Saptamana 26 de sarcinaLa sfarsitul acestei saptamani, nasterea copilului va fi considerata la termen (37-42 de saptamani). Pe parcursul controlul medical, specialistul va face masuratori, va aprecia starea dumneavoastra de sanatate, posibilitatea existentei unor infectii ce se pot transmite la nastere, pozitionarea copilului. Este posibil sa experimentati inca arsuri la stomac, proleme de urinare, presiune vaginala si disconfort. Corpul dumneavoastra trece prin mai multe schimbari care va vor pregati pentru nastere si alaptarea bebelusului. Secretiile vaginale se accentueaza iar tesuturile peretilor vaginali devin mai elastice. Uterul este mai iritabil, contractiile sunt mai frecvente acum si ele contribuie la maturizarea colului uterin, care se poate dilata cu 1-2 cm inainte de travaliu,ligamentele si cartilajele pelvisului se relaxeaza, permitand oaselor bazinului o mai buna mobilitate pentru a face loc bebelusului prin canalul de nastere.

Unii cercetatori considera ca semnalul corpului ca este gata de nastere este dat de creierul bebelusului in timp ce altii considera ca glandele suprarenale ale copilului incep sa emita un hormon special care poate modifica nevelurile de estrogen si progesteron ale mamei, si respectiv de a declansa nasterea.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 88 − = 86

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri