Cultivarea vinetelor in gradina casei tale

Cultivarea vinetelor se poate face atat prin plantarea semintelor de vinete, cat si prin transplantare. Procesul de plantare a semintelor este unul mai complicat si complex, deoarece implica mai multe etape si atentie constanta pe care trebuie sa o acordati gradinii dumneavoastra.

Cum se realizeaza cultivarea vinetelor

Ce necesitati presupun cultivarea vinetelor

Vinetele au nevoie de un sol cald, deci implicit si de un climat cu temperaturi destul de ridicate, fie oferite de anotimp, fie create in mod controlat prin sere si solarii. Daca locuiti intr-o zona care este specifica problemelor datorate de inghet, este recomandat sa incepeti plantarea cu cel putin 2 luni inainte de debutul acestei perioade.

Prepararea solului nu cere prea multe detalii si este foarte asemanatoare cu pregatirea pentru platarea rosiilor. Vinetele pot fi crescute chiar si in ghivece.

Mulcirea este unul dintre cele mai importante elemente in cultivarea vinetelor. Acest lucru nu doar ca protejeaza planta impotriva pierderilor de apa, ci contribuie si la pastrarea solului cald.

Rotatia culturilor este o alta optiune benefica pentru cresterea vineteleor. Acestea sunt in general atacate de paduchi, acarieni si omizi. Trebuie sa aveti in vedere si protejarea acestor plante de alti daunatori, precum buruienile care le pot afecta intreaga cultura. Cultivarea vinetelor, urmata succesiv de cultivarea altor plante este un proces care ajuta la reducerea daunatorilor. In aceasta succesiune trebuie evitate rosiile sau ardeii in rotatia vinetelor.

Culegerea vinetelor

Dupa 3 sau 4 luni de la cultivare puteti culege legumele. Cel mai bun moment de a le culege este atunci cand acestea au ajuns la 2/3 din dimensiunea de maturitate. Daca vinetele cresc mult prea mult si intarziati cu recoltarea, semintele acestora se vor innegri si vor face gustul legumelor amar.

Drept o metoda suplimentara de precautie este cel mai bine ca vinetele sa fie recoltate inainte de a ajunge la marimea optima. O scurta documentare inainte de inceperea procesului va va asigura rezultate extraordinare.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.