Ce trebuie sa stii despre candidoza?

Foarte multi oameni, indeosebi femei, se confrunta cu aceasta boala nu tocmai placuta. De cele mai multe ori, candidoza este considerata a fi o boala cu transmitere sexuala, insa realitatea este cu totul si cu totul alta. Problema apare in momentul in care ciuperca denumita Candida Albicans se inmulteste exagerat. Aceasta poate sa fie depistata atat in cavitatea bucala, cat si in tubul digestiv, pe langa aparitia in zona intima.

Care sunt simptomele pentru candidoza?

Printre simptomele intalnite adeseori se numara scurgerile vaginale, mancarimea si senzatia de arsura. Scurgerile au o culoare usor alba si este densa.

Este adevarat ca inmultirea ciupercii Candida Albicans are simptome destul de usor de depistat, insa multe dintre aceste simptome pot fi cauzate si de alte probleme. Tocmai de aceea, este bine ca orice semn sa fie insotit de vizita la medic sau de achizitia unui test pentru depistarea candidozei. Din fericire, exista din ce in ce mai multe astfel de teste eficiente.

Printre lucrurile ce mai merita mentionate despre candidoza se numara si urmatoarele:

  • Nu este cea mai frecventa infectie vaginala. Cea mai frecventa este vaginita bacteriana si are simptome asemanatoare. Foarte multe femei aplica tratament pentru candida atunci cand au aceasta infectie bacteriana. Acest lucru poate duce in timp la ineficienta tratamentului.
  • Desi la femei este mai des intalnita, candida poate sa fie intalnita si la barbati. Simptomele pot fi conturate de mancarimi si arsurii, dar si de eruptii pe organul genital.
  • In momentul in care o persoana are candida, este bine ca tratamentul sa fie urmat si de partenerul acesteia, Acest lucru deoarece sunt sanse mari sa aiba si el.
  • De multe ori, candidoza reprezinta un semn al altor boli. Spre exemplu, foarte multe persoane care au diabet zaharat ajung sa faca mai usor candidoza. Motivul este ca inmultirea ciupercii coincide cu slabirea sistemului imunitar.

Daca ai ajuns sa ai candidoza nu este nicio tragedie. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi la medic sau la farmacie pentru a beneficia de un tratament cat mai bun. Desi exista o multime de mituri care circula pe internet, conform carora dusurile dese sau curele de iaurt pot duce la disparitia problemei, cel mai bun tratament este cel medicamentos.

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.