4 considerente care te ajuta sa alegi hota potrivita

Indiferent daca esti un chef in devenire sau gatesti ocazional ca sa iti impresionezi prietenii si familia, ai intotdeauna nevoie de hota care sa se potriveasca cu celelalte electrocasnice si care sa functioneze precum echipamentele profesionale de gatit.

Hota in bucataria ta

De ce este utila hota?

Rolul unui astfel de element este important in orice spatiu se gateste, indiferent daca este vorba despre o bucatarie mica de apartament sau o bucatarie de restaurant. Cand gatesti, in proces, intreaga camera se poate umple de fum, mirosuri si alte particule care raman in spatiul de gatit, daca nu ai un sistem de filtrare. O hota va elimina in afara casei toate aceste elemente, pentru a asigura un climat curat, fara mirosuri diverse si te va proteja uneori de enervanta declansare a alarmei de fum. Totodata, majoritatea hotelor de pe piata vin incorporate cu sisteme de iluminare, care se pot dovedi foarte eficiente la gatit.

Cum alegi cea mai buna hota pentru bucataria ta?

  1. Ia in considerare stilul de gatit din casa ta: daca gatesti doar cateva mese mici si simple de cateva ori pe saptamana, o simpla hota montata intr-un dulap mic poate fi potrivita pentru tine. Insa, daca faci mancaruri mai complicate care implica prajire, fierbere sau sotare, este posibil sa fie nevoie de un echipament profesional care sa faca fata gatirii intense.
  2. Calculeaza spatiul de care dispui: modelele de hote se pot adapta atat pentru modul de gatit cat si pentru spatiul de care dispui. De multe ori spatiul nu permite instalarea in perete a hotei, motiv pentru care trebuie sa iei in considerare alte tipuri de echipamente.
  3. Alege unde se va face ventilatia: hota vine la pachet cu un sistem de evacuare care este cel mai bine sa fie amplasat in afara casei sau a apartamentului. Daca locul nu permite montarea in afara locuintei a sistemului de aerisire, trebuie sa hotarasti cu grija modul si locul de evacuare.
  4. Incorporeaza elementul in design-ul bucatariei. Multe bucatarii care vin la pachet cu toate elementele necesare care se imbina perfect. Insa, daca nu cumperi bucataria cu totul, trebuie sa tii cont ca fiecare element, mai ales hota, sa se potriveasca cu stilul tau, pentru a fi un element subtil dar cu un efect important.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.