Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Principalele alimente pentru diversificare la bebelusi

0

Alimentatia diversificata este importanta la bebelusi, intrucat ajuta la dezvoltarea echilibrata si armonioasa a acestora. Diversificarea la bebelusi trebuie sa inceapa in jurul varstei de 4-6 luni. Dupa aceasta varsta, laptele nu mai este suficient pentru a acoperi total nevoile nutritive ale bebelusului. Astfel, este necesar sa se introduca in alimente mai consistente, care sa ii ofere bebelusului un plus de vitamine, fibre vegetale, glucide, lipide si saruri minerale. In continuare, iti vom arata care sunt principalele alimente pentru diversificare la bebelusi.

Principalele alimente pentru diversificare la bebelusi
Principalele alimente pentru diversificare la bebelusi

Principalele alimente pentru diversificare la bebelusi

Inainte de a introduce alimentele solide, poti sa ii oferi bebelusului tau suc de fructe si supa de legume, strecurata. Poti introduce in cantitati progresive suc de mere, portocale si piersici.

Fructe si legume

Fructele si legumele sunt sarace in proteine si lipide, si au un continut variabil de glucide. Astfel, ele nu au un mare aport energetic. In schimb, sunt bogate in calciu, fosfor, saruri minerale, fier si potasiu. Fructele si legumele contin cantitati importante de vitamina C, vitamina A, vitamina E, si vitamine din complexul B. La inceput, fructele si legumele trebuie administrate bebelusului sub forma de suc si pireu foarte fin, supa falsa de zarzavat, sau piureuri din fructe si zarzavaturi pisate. Asta deoarece continutul de celuloza poate irita mucoasa digestiva.

La inceput, se recomanda administrarea sucurilor de mere, piersici si morcovi. Abia dupa varsta de 6-8 luni se poate introduce pulpa de fruct, pasata bine si fara coaja. Este de preferat ca fructele sa fie gatite la aburi sau coapte.

Fainoase

Fainoasele sunt alimente calorice dezechilibrate si sarace in vitamine si saruri minerale. Primul aliment din aceasta categorie folosit in alimentatie este orezul. Acesta poate fi administrat sub forma de fiertura de boabe sau faina. Pastele fainoase pot fi folosite in alimentatia bebelusului sub forma de fidea sau taitei, doar din luna a opta. Trebuie evitate cerealele cu gluten.

Carne

Principalele alimente pentru diversificare din categoria carnii sunt carnea de vita, vitel, pasare, pestele slab, ficatul de vitel, vita si pasare. Este de evitat carnea grasa, carnea provenita de la un animal batran, precum si carnea de porc, miel sau vanat.

Carnea trebuie fiarta inabusit sau in apa, iar apoi faramitata cu mixerul. Poate fi data separat sau incorporata in piureul de legume. Dupa 6-8 luni, bebelusul poate primi supa de carne degresata, strecurata. Carnea este unul dintre principalele alimente necesare in alimentatia bebelusului, datorita aportului valoros de proteine, de oligoelemente si de vitamine din grupul B.

Branza de vaci

Dupa ce bebelusul are 6-8 luni, poate avea o masa constituita din orez pasat cu branza de vaci. Dupa 10 luni, bebelusul poate manca branza de vaci in cantitate de 20-25g, amestecata cu smantana si mamaliga, sau cu cubulete de legume.

Ouale

Ouale sunt bogate in calorii si in fier. Ele contin substante nutritive care se asimileaza usor. Bebelusul poate manca doar oua proaspete, de gaina. Ouale trebuie introduse in alimentatia bebelusului doar dupa varsta de 6 luni, progresiv, incepand cu galbenus fiert tare, pasat in supe sau piureuri.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 25 + = 31

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri