Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Saptamana 35 de sarcina

0

[youtube]gGt3JM9xUSU[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 35 de sarcina:

Saptamana 35 de sarcina La majoritatea copiilor dezvoltarea fizica este completa pana in a 35-a saptamana. Astfel, dezvoltarea rinichilor micutului este completa, iar ficatul a devenit functional. Desi acum are cu mult mai putin spatiu de miscare, copilul va continua sa se miste si sa loveasca ca si pana acum.

Daca nu ati inceput sa va creati acea legatura personala cu copilul dumneavoastra pana acum, nu este inca prea tarziu, cu atat mai mult cu cat auzul micutului este complet dezvoltat. Nu trebuie sa vi se para ciudat ca vorbiti cu copilul atata timp cat el nici nu s-a nascut inca. Micutul va auzi tot ceea ce spuneti si se va obisnui cu tonul vocii mamei. Majoritatea copiilor nascuti in a 35-a saptamana supravietuiesc nasterii fara probleme. Desi sistemul nervos al fatului este inca in dezvoltare, plamanii sunt aproape complet dezvoltati.

Cele mai multe straturi de tesut protector incep sa dispara desi este posibil sa mai ramana ceva reziduuri ale acestora. De asemenea parul copilului creste in continuare in timp ce continua si depunerea de straturi de grasime ce vor ajuta la echilibrarea termica a copilului nou-nascut.

Schimbarile mamei – saptamana 35 de sarcina:

In saptamana treizeci si cinci de sarcina organismul dumneavoastra se pregateste din ce in ce mai mult pentru nastere. Alaturi de schimbarile fizice apar o serie de framantari si emotii care va coplesesc, care sunt normale pentru fiecare gravida. Este un prilej bun de a face o lista cu bagajul pentru maternitate, cat si un intreg plan al nasterii. Partenerul dumneavoastra poate fi si el ingrjorat privind abilitatea de a va ajuta cu copilul nou nascut. Grijile si emotiile dumneavoastra sunt normale si justificate, nasterea este un proces natural de la inceputul timpului, iar organismul singur se va pregati pentru ca ea sa decurga cat mai bine. Daca simtiti ca aveti modificari puternice ale dispozitiei discutati cu medicul dumneavoastra specialist, care va poate ajuta sa treceti mai usor prin aceasta perioada de sarcina.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 5 + 1 =

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri