Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Saptamana 38 de sarcina

0

[youtube align=”center” autoplay=”0″ theme=”dark” color=”red” width=”413″ height=”253″ top=”10″ bottom=”10″ left=”10″ right=”10″]-UZbpKIwWFk[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 38 de sarcina:

Probabil acum bebelusul tau are cam 50 de centimetri si cam 3000 de grame, prioritatea este mai mult ameliorarea functiei organelor decat constituirea lor.

Schimbarile mamei – saptamana 38 de sarcina:

Saptamana 38 de sarcinaIn saptamana 38 de sarcina este recomandat sa fiti pregatita oricand pentru declansarea travalilui. Trebuie sa aveti in apropiere bagajul pentru maternitate si numerele de telefon importante.

Stiati ca dupa nastere copilul va efectua un prim test ce poarta denumirea de Apgar? Acest test a fost realizat de catre Virginia Apgar si introdus in anul 1953, era administrat la un minut dupa nastere, apoi la cinci minute iar uneori la zece minute dupa nastere. Poate fi usor retinut din limba engleza atat dupa numele autorului dar si dupa caracateristicile masurate: Activity, Pulse, Grimace, Appearance, Respiration. Le vom enumera mai jos, impreuna cu punctajul acordat pentru fiecare.

Testul Apgar masoara:

Activitatea, tonusul muscular:
0 – Musculatura este flasca.
1 – Unele miscari de flexie ale bratelor si picioarelor
2 – Miscari active, tonus muscular bun

Pulsul:
0 – Fara ritm cardiac
1 – Mai putin de 100 de batai cardiace pe minut
2 – Peste 100 de batai cardiace pe minut

Grimasa, reactivitatea la stimuli:
0 – Nu reactioneaza la mediu 1 – Face o grimasa in timpul aspirarii 2 – Tuseste, stranuta, tipa in timpul aspirarii

Aspectul pielii:
0 – Corpul copilului este albastru-gri sau galben-pal
1 – Culoare roz a corpului cu extremitatile albastrui
2 – Culoare roz pe intreg corpul

Respiratia:
0 – Nu respira
1 – Tipat spab, miscari neregulate de respiratie
2 – Tipat sau plans puternic, miscari respiratorii regulate.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 96 − 90 =

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri