Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Borsa

0

borsa

Borsa este un oras din judetul Maramures, avand o populatie de aproximativ 27 000 locuitori si care se bucura de un peisaj extrem de bogat si impunator. Umbra peste Borsa este asigurata de catre Varful Pietrosul Rodnei, ce are o altitudine de 2303 metri, fiind cel mai inalt varf din Carpatii Orientali.

Locuitorii orasului sunt fericiti sa faca parte din una din cele mai frumoase zone lasate de natura. Orasul este inconjurat de doua parcuri naturale, Parcul Natural Muntii Maramuresului, in partea de nord a localitatii, si Parcul National Muntii Rodnei, in partea de sud. Avand o fauna bogata si o flora diversificata, fac ca in mijlocul primaverii viata in aceasta parte a tarii sa capete al sens. De aceea, multi din cei care doresc sa scape de aglomeratia si de poluarea intensa dintr-un oras mare aleg Borsa, urcand pe potecile de munte pentru a simti aerul curat, care revigoreaza tot trupul si vindeca boli.

In ceea ce priveste cazarea, Borsa sta foarte bine la acest capitol. In prezent in Borsa exista numeroase pensiuni moderne, ce ofera absolut toate serviciile necesare pentru o sedere relaxanta. Veti gasi pensiuni de doua stele care cer doar 50 de lei pe zi pentru o camera dubla sau puteti alege pensiuni mai bine cotate, iar pretul pentru o zi in astfel de pensiuni rare ori trece peste 100 lei. Cazarea in Borsa cu siguranta nu este una scumpa, insa poate fi placuta si relaxanta, o adevarata oaza de liniste, o evadare din cotidian.

Borsa nu are turisti doar vara, ci si iarna, aici existand Complexul Turistic Borsa, care este ridicat la o altitudine maxima de 850 m. Este o statiune perfecta pentru iubitorii de sporturi de iarna, fiind prezente atat partii pentru schiorii amatori si incepatori, cat si partie de ski fond lunga de 6 km. Dar si doua trambuline pentru sarituri de peste 80 metri.

Desi sunt din Maramures, nu am vizitat niciodata aceasta zona si sper ca intr-o zi sa vina si ziua aceea, tot atunci am sa va anunt pe blog asta. Dar daca eu n-am facut-o nu inseamna ca voi nu trebuie sa veniti aici, Maramuresul te asteapta sa-l vezi.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 16 + = 23

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri