Saptamana 39 de sarcina

[youtube]t_-YiCbWzdc[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 39 de sarcina:

Saptamana 39 de sarcinaDe acum starea de sanatate a copilului este buna, micutul fiind pregatit pentru lume. Plamanii sai se dezvolta inca si mai mult, la fel ca intreg organismul. Este normal ca in aceasta perioada, micutul sa fie tinut sub supraveghere de medicul care va are in grija. Iar dumneavoastra puteti sa tineti un jurnal al evolutiei copilului.

Dupa nastere este posibil sa vi se para ca micutul dumneavoastra arata cu totul altfel decat v-ati fi asteptat. Nu va faceti griji, este doar o stare temporara, iar dupa cateva zile trasaturile copilului vor incepe sa se schimbe odata ce organismul sau isi va fi reglat temperatura corporala.

Schimbarile mamei – saptamana 39 de sarcina:

Aceasta saptamana este destul de inconfortabila, burtica este mare, va puteti misca greu iar uterul ocupa tot spatiul din interiorul pelvisului. Insa in curand veti simti micuta minune in bratele dumneavoastra, iar toate aceste stari vor deveni amintiri.

Stiati ca in timpul nasterii medicul va monitoriza constant bataile de inima ale bebelusului?

Dupa nastere veti observa caracteristici specifice nou-nascutilor – capul este mai mare si gatul pare mai mic, pieptul poate fi umflat, capul deformat(cutia craniana este formata din fontanele care nu sunt sudate) sau diverse pete rosii. Toate aceste efecte secundare nu vor dura mult.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.