Saptamana 27 de sarcina

[youtube]xxDECcozNu8[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 27 de sarcina:

Saptamana 27 de sarcinaChiar si acum spre inceputul celui de-al treilea trimestru de sarcina plamanii bebelusului sunt deja capabili de a realiza respiratia, in timp ce sistemul vascular pulmonar poate realiza schimbul de gaze suficiente, timp in care sistemul nervos central poate coordona respiratia ritmica si echilibrul termic. Retina dezvolta straturile care vor primi informatiile de lumina si le va transmite catre creier pentru interpretare. Pielea copilului este destul de ridata de la lichidul care il inconjoara si va ramane astfel pana la cateva saptamana dupa nastere.

Copilul are de acum un program regulat de somn, care uneori poate fi comun cu al dumneavoastra. Unii experiti considera ca incepand din saptamana 27 de sarcina bebelusii incep sa viseze, somnul bebelusului inregistrand perioade de somn REM. Nu se poate spune cu siguranta ce viseaza, dar creierul copilului este activ si din ce in ce mai multe santuri se vor dezvolta.

Copilul poate reactiona la gusturile puternice atunci cand mancati ceva picant sau aromat.

Schimbarile mamei – saptamana 27 de sarcina:

Poate ati sesizat deja miscari ritmice in burtica, care nu sunt altceva decat semne ca cel mic sughita. Veti experimenta, daca nu ati avut pana acum, probleme de presiune: dureri de spate, dureri abdominale, scapari de urina, crampe, varice si mancarimi la nivelul burtii.

Sexul si sarcina suna destul de bine, pentru unii parteneri burtica rotunjoara si formele pline ii vor atrage sexual. De cele mai multe ori, daca nu au fost probleme pe parcusul sarcinii, medicul va recomanda continuarea relatiilor sexuale atat cat veti dori acest lucru. Pentru unele gravide exista un apetit scazut in primul si al treilea trimiestru in timp ce al doilea trimestru apetitul este la cote maxime.

Va veti gandi din ce in ce mai mult la cumparaturile pentru cel mic, ceea ce in perioada urmatoare vor deveni preocuparea principala.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.