Calculator de sarcina pentru anticiparea estimativa

Data probabila a nasterii (DPN)

Perioada fertila poate fi calculata utilizand calculatorul de ovulatie de mai jos. De asemenea sunt declansate o serie de simptome de ovulatie, cunoasterea acestor semne este esentiala in a determina fazele perioadei fertile.

Printre simptomele de ovulatie se numara: cresterea temperaturii bazale, schimbarea mucusului cervical, cresterea apetitului sexual.

Cine poate folosi un calculator de sarcina?

In general, aceasta aplicatie este foarte apreciata de cei care urmaresc sa devina tineri parinti. Mai exact, de cei care intampina probleme in conceperea unui copil. Printr-un astfel de calculator, puteti afla mai excact cel mai oportun moment in care fertilitatea este ridicata.

Desigur, aceasta este o metoda gratuita si preliminara altor tratamente. Daca problemele persista, trebuie consultat medicul specialist. Acesta va putea prescrie metode specifice, in functie de fiecare caz. De asemenea, in functie de situatie, se poate impune si administrarea de tratament medicamentos.

Parintii contribuie in egala masura cu structuri ce vor dicta trasaturile bebelusului. Insa cel care va da sexul copilului este tatal. Sunt doua tipuri de spermatozoizi: unii mai rapizi, care traiesc mai putin, si sunt purtatori ai genului masculin, si altii mai lenti, care traiesc mai mult si sunt purtatori ai genului feminin. Alegerea sexului pe care bebelusul il va avea este o chestiune de sincronizare.

Calculatorul de sarcina este un instrument online gratuit pentru a afla cu aproximatie data probabila a nasterii copilului (DPN), data conceptiei si saptamanile de sarcina.

 

Atentie! Toate datele obinute cu ajutorul acestui “calculator de sarcina” au o valoare orientativa. Acest lucru deoarece se ia in calcul o perioada luteala de 14 zile (aceasta poate varia intre 9 si 16 zile). Apoi, o sarcina de 40 de saptamani (nasterea naturala poate avea loc in intervalul 38-42 saptamani). Statistic, 80% dintre femei nasc intr-un interval de +/- 10 zile fata de data estimativa a nasterii.

Pentru mai multe detalii, consultati medicul!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.