Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Învață să dezvolți creativitatea copilului

0

Creativitatea copilului începe cu modul în care gândește și rezolvă diverse probleme. Provocările zilnice îl ajută pe copil să își extindă raționeze și să înțeleagă lumea care îl înconjoară. Însă pentru aceasta, copilul are nevoie de un mediu încurajator, care îi permite să devină mai încrezător în opiniile și viziunile sale. Învață să dezvolți creativitatea copilului tău, urmând câteva metode utile, pe care le poți aplica în viața cotidiană.

Învață să dezvolți creativitatea copilului
Învață să dezvolți creativitatea copilului

Lasă-ți copilul să ia decizii simple

Permite-i copilului tău să ia decizii simple, precum ce dorește să mănânce la cină sau unde vrea să mergeți în week-end. Acest lucru îl va încuraja pe copil să gândească independent, ceea ce reprezintă un aspect important în exersarea creativității.

Încurajează-l să găsească metode de distracție

Este recomandat să îți înveți copilul să fie independent de media. Un copil care este în permanență distrat prin intermediul televizorului sau a unor persoane, nu va reuși să găsească o activitate interesantă fără să aibă acces la media.

Oferă-i obiecte care stimulează imaginația

Asigură-te că aprovizionezi camera copilului tău cu diverse jucării și obiecte care stimulează imaginația. De exemplu, oferă-i obiecte pentru desen, cuburi, cărți și diverse jucării pentru construit. Acestea îi vor oferi posibilitatea de a se juca în diverse moduri.

Exersați imaginația

Faceți împreună un exercițiu de imaginație cu diverse obiecte, încercând să descoperiți ce poate fi sau la ce folosește obiectul ales. De exemplu, un tub de carton poate fi un telescop, un turn, sau chiar o persoană. Încurajează ideile copilului tău, lăudându-l pentru imaginația sa impresionantă.

Adresează-i diverse întrebări deschise pentru a-i stimula imaginația

Adresează-i copilului tău diverse întrebări care să îi stimuleze gândirea și să îl determine să stipuleze idei. Iată câteva exemple în acest sens?

  • Întreabă-l pe copil întrebări de genul „Ce-ar fi dacă”. De exemplu: „Ce-ar fi dacă oamenii ar putea zbura?”, „Ce-ar fi dacă delfinii ar umbla printre oameni?”, „Ce-ar fi dacă am putea călători în spațiu?”
  • Implică-l pe copil în găsirea unor soluții. De exemplu, poți să îl întrebi cum să curățați mai repede casa, cum să udați florile fără să vărsați apă pe lângă, sau cum să faceți mingea să sară mai sus.
  • Citește-i copilului o poveste, iar pe măsură ce avansezi cu cititul, ajută-l să facă un exercițiu de imaginație. De exemplu, întreabă-l pe copil ce crede că se va întâmpla în continuare în poveste. Sau poți să îl întrebi cum crede că se simte un personaj într-o anumită situație.

Joacă-te cu copilul tău

Stabiliți împreună diverse scenarii. Jocul de rol îl ajută pe copil să își imagineze viața dintr-o perspectivă diferită. Acest lucru este important în dezvoltarea creativității copilului.

Pregătește-te pentru jocurile care produc mizerie

Nu privi joaca copilului tău în noroi ca pe o activitate care îți dă mai mult de lucru. Dimpotrivă, fă din această joacă ceva util, din care copilul tău să aibă ceva de învățat. Astfel, odată ce copilul a terminat joaca, impune o regulă cum că trebuie să te ajute să cureți totul. Astfel, copilul va ști că orice murdărie făcută trebuie ulterior curățată.

Spuneți povești împreună

Creați împreună o poveste, spunând fiecare pe rând câte o nouă parte a poveștii. Urmează-ți copilul în ceea ce privește firul narativ. Acceptă orice idee a copilului tău, indiferent de cât de puerilă și imposibilă ți s-ar părea.

Învață să dezvolți creativitatea copilului tău

Învață să dezvolți creativitatea copilului tău, urmând sfaturile de mai sus. Vei vedea că fiecare dintre activitățile menționate îl vor ajuta pe copil să devină mai creativ și mai încrezător în ideile sale.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 4 + 5 =

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri