Ce probleme cauzeaza menstruatia intarziata?

Menstruatia intarziata este un motiv de panica pentru toate femeile, inclusiv pentru cele care isi doresc o sarcina. In acest caz, poti realiza un test pentru determinarea saptamanii. O astfel de problema poate aparea din multe cauze, unele mai grave, altele mai putin grave. Daca ai facut un test de sarcina si acesta nu a fost pozitiv, exista totusi alte motive pentru intarziere.

Ce cauzeaza menstruatia intarziata?

  1. Stresul. Esti intr-o perioada stresanta, atat in familie, cat si la locul de munca? Acest lucru ar putea fi o explicatie cat se poate de buna pentru intarzierea menstruatiei. Stresul poate sa te dea peste cap si sa genereze chiar si boli grave, asadar, este bine sa incerci sa gasesti solutii pentru relaxare.
  2. Medicamentatia. Daca urmezi un anumit tratament medicamentos sau ai urmat pana de curand, aceasta poate sa fie o cauza pentru intarzierea menstruatiei. Intreaba-ti medicul care sunt principalele riscuri ale medicamentelor pe care le iei si intreaba-l, de asemenea, despre solutii.
  3. Dezechilibru in ceea ce priveste kilogramele. Atat kilogramele in plus, cat si cele in minus pot duce la dezechilibru in ceea ce priveste ciclul menstrual. Daca nu ai suficienta grasime in organism, spre exemplu, menstruatia se poate opri, insa daca ai prea multa, aceasta poate sa cauzeze anumite schimbari la nivel hormonal. Cel mai bine este sa pastrezi mereu o greutate normala si sa te asiguri ca ai o alimentatie cat se poate de sanatoasa.
  4. Diverse boli. Uneori, menstruatia intarziata poate sa fie un semn destul de rau. Aceasta se opreste sau intarzie in multe situatii in care apare o boala in organism. Oprirea este una temporara, insa poate sa fie un motiv de ingrijorare care sa te trimita la medic.

Probleme legate de varsta

  • Perimenopauza si menopauza. Perimenopauza este perioada de tranzitie dintre varsta de reproducere si cea in care fertilitatea nu mai este posibila. La perimenopauza nu ar trebui sa dispara de tot menstrele, insa acestea pot sa intarzie sau sa fie mult mai dese decat stiai initial. In cazul menopauzei, menstruatia se opreste de tot. Corpul tau nu mai produce ovule, asadar nu mai este nevoie de un astfel de proces in organism. Menopauza are o multime de cauze, cel mai adesea fiind o evolutie naturala a corpului. Aceasta poate sa intervina si in urma unor tratamente agresive sau in urma diverselor opeeratii chirurgicale.

Situatiile sunt diferite de la femeie la femeie. Unele femei au menstruatia extrem de regulata, stiind cu exactitate ziua in care urmeaza sa vina, in timp ce altele au perioade neregulate. Ceea ce este important in momentul in care intampini o astfel de probleme este sa cumperi un test de sarcina pentru a vedea daca sunt sansele sa apara un bebelus, iar daca acest lucru nu se confirma, sa mergi de urgenta la medic pentru a descoperi cauza. De cele mai multe ori nu este una grava, insa exista si sanse sa fie probleme mai grave pe care este bine sa le descoperi din timp.

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.