Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Saptamana 30 de sarcina

0

[youtube]OAVyBF9TkqY[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 30 de sarcina:

Saptamana 30 de sarcina Vederea copilului continua sa se dezvolte, dar chiar si dupa ce a fost nascut, copilul va tine ochii inchisi pentru o buna parte din zi. Atunci cand ii va deschide va putea observa doar obiectele aflate in fata sa la cativa centimetri. Dintii bebelusului s-au dezvoltat si sunt in asteptare sa iasa din gingii. Bebelusul este constient de ceea ce se intampla in jurul sau si deseori pleoapele sale se deschid si se inchid, in functie de mediul in care va aflati si in uter poate fi lumina sau intuneric.

Copilul isi formeaza cicluri de somn si veghe, uneori urmand ciclurile de somn ale mamei. Unii specialisti considera ca in timpul somnului copilul viseaza. Este greu de precizat in ce ar putea consta visul intrauterin, totusi reprezinta un aspect interesant.

Copilul va recunoaste vocea si reactioneaza la aceasta, asa incat pe cat posibil folositi un ton bland, vorbiti des, si cel mai important vorbiti cu el. In aceasta schema de discutie isi poate face aparitia si tatal care poate citi povesti, recita poezii sau chiar canta. Bebelusul va adora aceste lucruri.

Daca organismul dumneavoastra se pregateste pentru nastere, ei bine si bebelusul face acelasi lucru. In aceasta perioada apare reflexul suptului, nu de putine ori in cadrul ecografiilor bebelusul este surprins sugand degetul. Acest lucru nu indica altceva decat pregatirea pentru alaptare.

Studii din domeniul psihanalizei copilului, au surprins faptul ca dupa perioada nasterii, intarcarea prematura de la sanul mamei poate avea consecinta reluarii suptului degetului.

Plamanii copilului sunt capabili de a respira aer si a face transferul de gaze. Inima pompeaza sangele catre sistemele de mentinere a vietii, astfel incat aproximativ 9 din 10 copii nascuti prematur in saptamana 30 supravietuiesc.

Perisorul fin, denumit lanugo dispare, si apar fire de par pe cap. Musculatura mainilor si picioarelor este din ce in ce mai dezvoltata, la fel si sistemul osos. Copilul dumneavoastra este pe zi ce trece tot mai pregatit pentru a fi tinut in brate.

Daca nu v-ati decis inca la un nume, consultati lista noastra de nume de baieti si nume de fete, insotie de un top al celor mai apreciate nume in acest an.

Schimbarile mamei – saptamana 30 de sarcina:

Atat mama cat si copilul continua sa „creasca” in a 30 a saptamana. S-ar putea sa incepeti sa nu va simtiti prea bine datorita cresterii in greutate si in dimensiuni. Oboseala si senzatia de epuizare apar considerabil mai mult in aceasta perioada. Este posibil sa nu aveti un somn prea confortabil noaptea. De asemenea este posibil sa aveti parte de dureri de spate destul de mari, mai ales in partea inferioara a spatelui. Acest lucru se datoreaza in special faptului ca centrul de greutate al corpului s-a modificat, dar problema se poate remedia printr-o grija sporita la tinuta dumneavoastra sau prin apelarea la un masaj facut de un specialist.

Datorita unor secretii de hormoni pot reaparea schimbarile emotionale si cele de dispozitie. De asemenea va va fi mult mai dificl sa va schimbati pozitia noaptea datorita burtii, de aceea este indicat sa folositi pernele pentru a va asigura o pozitie mai confortabila.

Contractiile Braxton-Hicks sunt in aceasta perioada resimtite de mai toate femeile insarcinate. De asemenea volumul de lichid amniotic a scazut simtitor o data cu cresterea in dimensiuni a copilului. Ar mai trebui mentionat ca este posibil ca uneori sa va simtiti ca si cand nu mai puteti respira bine. Acest lucru se datoreaza faptului ca uterul in crestere se apasa pe diafragma, acest lucru este insa temporar si pana a in a 34 a saptamana acest simptom va disparea cu totul, atunci cand capul copilului se va muta in jos.

Frecventa urinarilor este cu mult mai mare acum deoarece exista o presiune crescanda asupra partii inferioare a corpului. De asemenea unele femei vor avea tensiunea crescuta si/sau o glicemie cu valori ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 9 + 1 =

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri