Saptamana 5 de sarcina

[youtube]QIFQxxjZRXI[/youtube]

In cadrul unei sarcini neprogramate este destul de greu de cunoscut momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, zi din care incepe practic numararea saptamanilor de sarcina.

Folositi calculatorul nostru de ovulatie pentru a afla data conceptiei, data probabila a nasterii cat si alte lucruri importante despre evolutia sarcinii.

Dezvoltarea copilului – saptamana 5 de sarcina:

Saptamana 5 de sarcinaSaptamana a 5a de sarcina nu este atat de diferita de a 4a, desi organele vituale isi continua dezvoltarea in aceasta saptamana. Bebelusul masoara acum intre 1.5 si 2.5 mm. In saptamana a cincea de sarcina se dezvolta cap si o coada, creierul evolueaza si incep sa se formeze trei regiuni distincte ale acestuia. In zona capului se formeaza doua pliuri de tesut ce vor evolua in urechi, o deschizatura, viitoarea gura, precum si narile.In timpul primei parti a sarcinii, la 5 saptamani se dezvolta sistemul nervos central, muschii, oasele si chiar inima va incepe sa se formeze. Astfel, inima va incepe sa se imparta in camere separate si incepe sa pompeze sange.

Schimbarile mamei – saptamana 5 de sarcina:

Testele de sarcina detecteaza in aceasta perioada prezenta hormonului HGC(gonadotropina carionica umana), hormon opreste aparitia menstruatiei si care este detectat in urina. vezi mai multe despre testele de sarcina.

Pot fi sesizate dureri abdominale, crampe si senzatia de balonare, greturi matinale, atractia sau respingerea catre anumite alimente.
Orice femeie care vrea sa isi intemeieze o familie sau pur si simplu sa aiba un copil trebuie sa tina seama de anumite masuri de precautie esentiale pentru a avea o sarcina fara probleme si un copil sanatos. A fi mama este o experienta minunata pentru orice femeie, dar nu poate fi apreciata cu adevarat decit daca viitoarea mama, chiar inainte de conceptie trece la un stil de viata cat mai sanatos,urmeaza un regim de exercitii usor combinat cu scurte plimbari. De asemenea variatele exercitii de respiratie va vor ajuta sa va eliberati de stresul sarcinii si al nasterii.

Ca mama in devenire, aveti responsabilitatea de a merge la controale regulate incepand cu momentul in care sarcina a fost confirmata. De asemenea trebuie sa cereti sfatul medicului, a familiei si a prietenilor in orice situatie legata de sarcina, aceasta va va ajuta sa treceti peste anxietatea, teama si tensiunea normale intr-o atare situatie.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.