Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Test de sarcina

2

Ce este un test de sarcina pentru acasa?

Testele de sarcina pentru acasa se gasesc in farmacii si pot fi efectuate, asa cum le spune si numele, acasa de catre persoana care are incertitudini, prin simpla folosire a catorva picaturi de urina. Testul de sarcina se bazeaza pe detectarea hCG (gonadotropina carionica umana), denumit si hormonul de sarcina, ce se gaseste in urina personei care face testul.

Cand se face testul de sarcina? Testul de sarcina se realizeaza dupa o saptamana de la intarzierea menstruatiei, sau dupa 3 saptamani de la contactul sexual. Desigur, oricand exista suspiciunea unei sarcini, poti face un test de sarcina. Principalul simptom este cel de intarziere a menstruatiei. Cu toate acestea, oboseala, greata si pofta crescuta de mancare pot fi si ei indicatori.

test de sarcina

 

Cum functioneaza testul de sarcina?

Un test de sarcina poate detecta Gonadotropina Corionica Umana (HCG), care este cunoscut si ca hormonul sarcinii, din urina. Acest hormon circula in sange si in urina la un interval de 6-10 zile in perioada de fertilizare. Pentru ca testul de sarcina sa fie pozitiv, concentratia de hormon trebuie sa fie in cantitate de 35mlU/ml.

Facut mai devreme de aceste perioade, testul pierde din acuratete astfel. Daca iese pozitiv, arata o implantare mai repida a embrionului, daca iese negativ nu inseamna ca sarcina nu poate exista. Oricare ar fi cazul, testul trebuie repetat dupa o saptamana. Pentru fiecare test in parte cititi instructiunile de folosire, aflate in interiorul ambalajului pentru test.

Indiferent de rezultatul afisat de testul de sarcina, vizita la medicul specialist este imperios necesara. Atat pentru stabilirea clara a sarcinii, cat si pentru alte sfaturi. In plus, daca nu exista sarcina, dar simptomele sunt asemanatoare, trebuie sa contactati medicul. Aceste semne pot arata niste dereglari hormonale, care au efecte periculoase asupra corpului. Nu uita si de faptul ca testul de sarcina este influentat de mai multe aspecte, deci documenteaza-te!

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

2 Comentarii
  1. valentin24 spune

    Am si eu o curiozitate. Care sunt cele mai eficiente..mai aproape de adevar?

  2. moga alex spune

    Cele mai aprope de adevar sunt cele barza. Prietena mea a foslosti 3 de acest fel, toate au aratat ca sunt negativ si asa a fost. Le recomad.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha + 78 = 85

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri