Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Ponturi despre lucrarile de reamenajare cu echipamente de taiere beton performante

0

 

Cu siguranta, la un moment dat ti-a dorit sa schimbi Feng shui-ul casei tale, poate chiar printr-o modificare radicala precum crearea unei arcade sau indepartarea unui perete interior de beton! In majoritatea cazurilor ai renuntat deoarece nu detineai cunostiintele tehnice din domeniul constructiilor sau nu cunosteai specialisti pentru astfel de lucrari.

Intradevar, domeniul contructiilor nu este unul accesibil, iar cand sunt implicate proiecte pentru constructii rezidentiale sau comerciale este indicat sa apelezi la firme specializate, cu vechime in domeniu.

 

PONTURI

 

Un prim pas in alegerea unei firme care poate realiza lucrari de sectionare in materiale dure sau in beton armat, este portofoliul. Portofoliul este cel care diferentiaza si claseaza o firma ca fiind competenta si cu experienta dovedita in domeniu.

Al doilea pas impune o consultanta pe proiect prin care se analizeaza si se stabileste cum se poate realiza proiectul si apoi se face un estimat financiar. Bugetul poate varia in functie de dimensiunile lucrari, de utilajele si echipamentele de taiere sau carotare beton necesare.

taiere beton cu disc diamantat
taiere cu disc diamantat

Exista firme care au un intreg ‘’arsenal’’ de unelte si masini care pot oferi servicii de carotare si taiere beton cu disc si fir diamantat, dar si demolari controlate. Sectionarea elementelor de beton armat prin taierea cu disc si fir diamantat este o solutie rapida, eficienta si fara vibratii pentru crearea de deschideri in pereti, plansee; se pot taia stalpi, grinzi sau placi de beton armat. Lucrarile mari implica executarea de rosturi in platforme industriale de beton, piste de aeroport sau autostrazi. Perforarea cu tehnica diamantata (denumita si carotare) este eficienta pentru a sectiona sau strapunge diferite materiale de beton, caramida, BCA, metal sau sticla, iar firmele care detin utilaje performante pot executa perforari pe lungimi foarte mari de 3 – 30 metri, atat in caramida, cat si in beton.  Cu echipamente moderne se pot realiza gauri cu carota diamantata cu diametre de pana la 80 centimentri.

Al treilea pas ar fi selectarea firmelor care detin masini si echipamente de ultima generatie deoarece numai asa puteti avea garantia unei lucrari rapide si in conditii ingrijite. Cu siguranta, factorul timp este foarte important in viata noastra si va trebui sa il estimati in cazul in care doriti o amenajare care sa respecte o anumita data de finalizare.

lucrari taiere si carotare beton
taiere beton carotare beton

Echipamentele moderne permit executarea unor lucrari complexe, unele aparent imposibile cum ar fi perforari pe lungimi si diametre foarte mari, demolari ale elementelor din beton armat in interiorul cladirilor, sectionari de coloane, taiere beton, toate realizate fara vibratii sau zgomot.

 

In procesul de taiere a betonului se foloseste apa, element esential pentru functionarea echipamentelor; aceasta poate fi captata prin diferite tehnici adaptate la conditiile specifice locului de executie. In plus, tehnologia cu disc diamantat asigura un finisaj neted si reduce substantial praful lasat in urma interventiei. Taierea betonului se poate face atat pe verticala, in cazul in care se doreste modificarea unor structuri existente, dar si pe orizontala, taierea fiind eficienta pentru largiri de goluri,  sectionari, decupare de pavaje sau largirea unor santuri.

 

UTILITATE

 

In cazul in care nu doresti schimbari radicale in casa ta, ci doar mici ajustari cum ar fi sa-ti slefuiesti pardoseala de beton, poti apela la firme specializate care ofera astfel de solutii. Serviciile de slefuire se preteaza atat pardoselilor rezidentiale, industriale, cat si celor comerciale.

Pentru a exploata caracteristicile remarcabile ale betonului este necesara intretinerea si redarea stralucirii acestuia prin procesul slefuirii. Slefuirea este primul pas in reconditionarea betonului. Astfel, prin slefuire se indeparteaza stratul de murdarie acumulata.

Pardoseala poate fi de tipul celei din beton amprentat sau cea din beton slefuit. Constructorii recomanda alegerea pardoselii din beton slefuit, desi cel amprentat poate lua minunate infatisari rustice preferate de multi dintre noi. Din pacate, acesta din urma trebuie intretinut periodic prin improspatarea stratului de lac de deasupra.

Pardoseala din beton slefuit poate fi realizata de la zero, prin acoperirea cu beton a suprafetei, dar poata fi obtinuta si prin slefuirea minutioasa a unei suprafete betonate mai vechi. Betonul poate avea in compozitie granule din granit, marmura sau alte tipuri de roca. Specialitii spun ca betonul in amestec cu granule din granit se slefuieste cel mai greu. In oricare dintre aceste cazuri insa este nevoie de masini profesionale speciale care slefuiesc, curata si netezesc suprafata in lucru, adunand totodata praful degajat cu ajutorul aspiratoarelor puternice din dotare. Pardoselile din beton slefuit sunt utilizate mai cu seama in amenajarea show-room-urilor, a halelor industriale, depozitelor, a cafenelor, barurilor si restaurantelor, dar si in amenajarile interioare ale spatiilor rezidentiale. In spatiile industriale si publice betonul slefuit pare sa detroneze pardoselile epoxidice pentru ca sunt mai putin pretentioase la intretinere, nu se pateaza si au o durata mai mare de viata.

Daca vrei sa imbraci pardoselile din casa ta cu beton slefuit trebuie sa stii ca nu poti realiza acest lucru fara ajutorul unei echipe de profesionisti. Discuta cu ei pentru a stabili daca se vor ocupa doar de etapa slefuirii sau vor turna tot ei si betonul pe care urmeaza sa-l finiseze ulterior. Daca ai deja betonul turnat, lucrurile se simplifica putin, putand trece direct la etapa a doua – cea de slefuire si finisare a pardoselii. Trebuie precizat ca un beton vechi, care se prezinta bine (nu are fisuri, crapaturi vizibile si gauri) duce la obtinerea unor rezultate mai bune decat un material turnat recent. De aceea este foarte important sa te asiguri ca suprafata betonata este foarte bine uscata.

Betonul armat pare un material rece si neprietenos in zona rezidentiala, dar specialistii au dovedit contrariul. Utilajele de taiere beton cu disc sau fir diamantat, masinile de carotat trifazice si robotii Brokk sunt utilaje de baza in taierea, carotarea betonului armat si in lucrarile de demolari controlate. Constructia unei case se poate realiza mult mai repede cu utilajele potrivite de taiere beton si personalul specializat.

Proiectele in domeniul constructiilor iti pot testa priceperea si calitatile organizatorice, insa sfatul nostru este sa apelezi la specialisti si firme autorizate in constructii, pentru a nu intampina greutati si in final a pierde bani si timp.

 

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha + 70 = 73

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri