Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Plantele de apartament pe care trebuie sa le ai

0

Plantele de apartament sunt esentiale pentru purificarea aerului. Acestea ajuta la eliminarea poluantilor si a toxinelor si regleaza umiditatea din atmosfera. Conform specialistilor, este recomandat sa existe cate o planta la fiecare opt metri patrati ai locuintei, in conditiile in care tavanul se afla la o inaltime de 2,5 metri distanta de sol.

Plantele de apartament si beneficiile lor

Toxicitatea se aduna intr-o locuinta, din cauza unor substante chimice, materiale de constructii, a mobilei, solutiilor de igienizatr sau odorizantelor pentru interior. Insa plantele de apartament ajuta la contracararea efectelor negative ale poluarii aerului din locuinta. Acestea absorb dioxidul de carbon si elibereaza oxigen in aer. Elimina chimicalele periculoase din mediul interior. Cu toate ca plantele de apartament nu pot vindeca diversele afectiuni respiratorii, ele ajuta la ameliorarea simptomelor tulburarilor de respiratie si previn instalarea diverselor boli.

Plantele de apartament care purifica aerul

Sunt cateva tipuri de plante de apartament care au cea mai mare eficienta la eliminarea toxicitatii din aerul locuintei si la reglarea umiditatii. In continuare, va vom prezenta care sunt acestea.

Plantele de apartament pe care trebuie sa le ai
Plantele de apartament pe care trebuie sa le ai

Iedera englezeasca

Aceasta este o planta cataratoare si este utila pentru curatarea aerului de substanta toxica numita formadelhida. Speciile de iedera pot fi crescute si ca plante taratoare, in cosuri suspendate. De asemenea, ele pot fi crescute ca acoperamant de pamant, pentru plantele mai mari.

Palmierul Bambus

Aceasta planta inlatura formadelhida si alte substante poluante din aerul inspirat. Are nevoie de pamant mereu umed si trebuie ferit de lumina directa a soarelui.

Palmierul Lady

Palmierul Lady este dintre cele mai eficiente plante pentru purificarea aerului. Aceasta specie de palmier este si foarte versatila, intrucat rezista perfect in medii uscate sau umede, chiar si daca este invadata de insecte.

Palmierul Areca

Acesta mentine aerul umed atunci cand climatul mediului este foarte uscat si elimina in continuu toxinele chimice din aer. Este recomandat persoanelor care sufera de astm bronsic sau de alergii respiratorii.

Crinul Peace

Inclus pe lista celor mai sanatoase plante de apartament, Crinul Peace este o planta cu flori, care ajuta la dizolvarea numeroaselor toxine din aer. Este recomandat ca frunzele sa fie spalate ocazional si sa fie inlaturate insectele.

Arborele de cauciuc

Este una dintre cele mai eficiente plante care elimina dormadelhida din aer. Tolereaza bine temperaturile mai scazute si lumina redusa. Are nevoie de apa din belsug, in special pe perioada verii.

Feriga-spada australiana

Aceasta este o feriga terestra, care creste in padurile tropicale, langa lacurile sau paraurile Australiei si ale Noii Guinee. Aceasta planta are atat rol estetic, cat si rol de purificare a aerului. Feriga-spada australiana reduce poluarea aerului, curatandu-l de substante nocive.

Ficus benjamina

Este o specie de feriga, eficienta pentru filtrarea poluantilor emanati de covoare si mobila. Ficusul benjamina trebuie intretinut cu atentie, intrucat este o planta pretentioasa.

Gerbera

Pe langa aspectul minunat, gerbera este si extrem de eficienta in reducerea nivelului de tricloroetilena emis in aer de diverse substante chimice. Este recomandat sa fie amplasata in camera de odihna, intr-un loc bine luminat.

Limba soacrei

Planta originara din Africa, limba soacrei a dezvoltat o rezistenta buna la conditiile de mediu. Are un foliaj ascutit si lunguiet si este cunoscuta si sub denumirea de planta-sarpe. Este una dintre cele mai eficiente plante in filtrarea formadelhidei. Specialistii recomanda ca aceasta planta sa fie pastrata in baie.

Photos auriu

Este o planta frumoasa, care ramane verde chiar si in conditii slab luminate. Asadar, poate fi crescuta in orice incapere, inclusiv in garaj.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 54 − = 53

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri