Trezeste dragostea pentru lectura pentru copii

 

Imbogatirea vocabularului prin lectura pentru cei mici trebuie sa fie preocuparea fiecarui parinte, inca de la primele cuvinte. Vocabularul ii ajuta pe cei mici sa se descurce mai bine la scoala si sa comunice mai bine. In plus, acestia pot chiar sa ajunga adulti cu mai multe sanse de succes. Problema cu care se confrunta insa parintii consta in faptul ca cei mici nu sunt de loc atrasi de invatarea cuvintelor folosind un dictionar explicativ.

lectura pentru copii

De ce este importanta lectura?

In directa legatura cu dezvoltarea vocabularului este si inclinatia catre literatura si lectura intensa. Vestea proasta este aceea ca pentru parintii care au ratat startul cu trezirea interesului celor mici de la varste fragede, drumul catre un vocabular bogat si dragoste pentru carti va fi ceva mai anevoios. Vestea buna este aceea ca orice copil este in mod natural atras de literatura si comunicare. Trebuie doar sa i se ofere motivatia corecta pentru a incepe.

3 definitii noi pe zi, numarul magic pentru parinti

Este foarte important ca parintii sa inteleaga ca nu trebuie sa transforme incercarea de a insufla dragostea pentru carti in ceva copiii percep ca pe o corvoada. Totul trebuie sa fie un joc la care micutii participa de buna voie.

Ca si in orice alta activitate cu copii, dozajul este cheia succesului. Parintii trebuie sa anticipeze cand micutii se vor plictisii si sa incheie joaca inainte sa apara aceste fenomen.

Definitiile noi, necesare pentru imbogatirea vocabularului trebuie preluate atent. Acestea pot fi din domenii interesante pentru fiecare grupa de varsta. Nu incercati sa invatati micutii cate o definitie aleasa aleatoriu. Ei nu vor avea nevoie sa stie care este definitia calvitiei pentru mult timp, spre exemplu.

Asigurati-va ca aveti intotdeauna atat un dictionar in format fizic, in editie pentru copii cat si aplicatii de tip dictionar online la indemana. Definitiile noi pot fi introduse fie atunci cand micutii intreaba ce este un obiect sau un fenomen ( de multe ori mult mai des decat doar de 3 ori pe zi) sau in anumite momente ale zilei special alese de parinti. Dupa ce ati citit definitiile este timpul pentru un joc interactiv care sa combine aceasta activitate cu lectura.

Provocati-i pe micuti sa gaseasca una dintre cele trei definitii intr-una din cartile preferate. Ideal este ca parintii sa se asigure inainte de inceperea jocului ca macar unul dintre cele trei cuvinte exista in cartea pe care o pun la dispozitie celor mici la pagina sau in capitolul pe care il indica ( in functie de varsta). Pentru a descoperii cuvantul, cei mici nu ar trebui sa citeasca mai mult de 10-15 minute, astfel incat sa nu apara plictiseala. Dupa ce descopera cuvantul, se poate verifica daca isi amintesc definitia. Pentru a face jocul mai distractiv se pot adauga si recompense.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.