Aparitia unei alergii a bebelusului la lapte

Aparitia unei alergii a bebelusului la lapte

Cum ne dam seama ? Care sunt simptomele?

Semnele alergiei la lapte sunt, in general, evidente la copii, de aceea este necesar sa acorzi o atentie sporita micutului tau, in cazul in care sesizezi  aparitia si persistenta urmatoarelor simptome:

– varsaturi frecvente, ce nu se incadreaza in aria unor regurgitari normale, specifice meselor;
– iritatii ale pielii, precum eczemele;
– diareea, care, in cazul in care persista, poate conduce la scadere in greutate, lipsa de energie, deshidratare, apetit scazut;
– stare de iritare si nervozitate, caracterizata prin plans continuu, necontrolat, printr-o permanenta agitatie ce atrage dupa sine o dereglare a programului de somn;
– gaze intestinale;
– probleme la nivelul sistemului respirator, constand in mucozitate abundenta la nivelul nasului, dificultati in a respira, zgomote dizarmonice la nivelul pieptului in timpul procesului de respiratie.

Cum le tratam?

Tratarea alergiei la lapte a bebelusului tau poate constitui un proces complex si de lunga durata. Daca se constata ca micutul are alergie la laptele matern, este necesar sa elimini din dieta ta proteinele din lapte, in cazul in care alaptezi. Daca bebelusul tau are alergie si la laptele praf obisnuit, poti opta pentru un lapte praf cu aminoacizi, nu inainte insa, de a consulta medicul pediatru.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.