Învață să limitezi tehnologia în viața copilului tău

Fie că ne place sau nu, adevărul este că viitoarele generații de copii vor crește cu din ce în ce mai multă tehnologie. Tehnologia este peste tot și este imposibil de ignorat. Desigur, copiii nu pot fi ținuți departe de tehnologie, însă te poți asigura că o folosesc în siguranță. Pentru aceasta, este nevoie să limitezi tehnologia în viața copilului tău. Creează reguli și limite în ceea ce privește accesul copiilor la tehnologie.

Încearcă să găsești echilibrul, fără a cădea în extreme. În timp ce unii părinți încearcă să le interzică accesul la tehnologie copiilor, alții le oferă libertate completă. În această eră digitală, este un adevărat efort să stabilești un echilibru în ceea ce privește accesul la tehnologie. Însă trebuie să te asiguri că îți ții familia în siguranță și informată, în același timp.

Învață să limitezi tehnologia în viața copilului tău
Învață să limitezi tehnologia în viața copilului tău

Cum să limitezi tehnologia în viața copilului tău

Fii informată

Cu siguranță nu îți dorești să fii întrecută de copilul tău în materie de tehnologie. Chiar dacă ți se va părea greu să ții pasul cu noile apariții, cu ultimele modele tehnologice, aplicații și dispozitive, este important să încerci. Există mult mai multe pericole decât în deceniile trecute, iar lumea este mai mare și totodată mai mică pentru copiii noștri. Ca să poți impune reguli și să înțelegi cu ce ai de a face în ceea ce privește tehnologia, va trebui să ții pasul cu toată tehnologia la care este expus copilul tău.

Impune limite

Când vine vorba despre dispozitivele tehnologice pe care le accepți în viața copilului, trebuie să impui limite. Folosește întotdeauna controlul parental și parolele de securitate. Dacă ai un copil mai mic, permite-i să utilizeze dispozitivele tehnologice pentru o perioadă limitată. În plus, asigură-te că este supravegheat în permanență în timp ce le folosește. Dacă ai un copil mai mare, care deja începe să dețină propriile sale dispozitive, utilizează controlul parental. De asemenea, asigură-te că ajungi la o înțelegere cu copilul tău în ceea ce privește paginile și aplicațiile pe care le accesează. Explică-i care sunt cele potrivite pentru vârsta lui și în ce măsură vei controla accesul la dispozitivele respective.

Discută deschis cu familia

Discută deschis cu familia pe teme privind tehnologia. Explică-i copilului despre pericolele pe care le presupune utilizarea tehnologiei. Încearcă să îi prezinți diverse scenarii, pentru a ști de ce trebuie să se ferească. Creează și menține o legătură deschisă între tine și copilul tău. Astfel, îi vei oferi încrederea că poate să îți vorbească despre orice vede sau găsește pe internet, sau despre ceea ce nu înțelege. Intimitatea reprezintă de asemenea un aspect important, în special în era digitală. Explică-i copilului tău că trebuie să respecte atât intimitatea lui, cât și pe a celorlalți. Ajută-l să înțeleagă faptul că nu orice lucru este bine să fie împărtășit în mod public, pe rețelele de socializare.

Învață să limitezi tehnologia în viața copilului tău

Tehnologia reprezintă un subiect sensibil pentru multe familii. În general, în zilele noastre, copiii se descurcă mult mai bine cu dispozitivele tehnologice, decât adulții. Însă ar fi indicat să rectifici acest lucru, dacă și în cazul vostru, lucrurile stau la fel. Este recomandat să știi la ce se uită copilul tău, ce aplicații sunt populare și ce fac cunoscuții și prietenii copilului tău pe internet. Astfel, vei putea să înțelegi mai bine lumea tehnologiei și vei reuși să impui limitele necesare. Amintește-ți că tu ești părintele, așadar este responsabilitatea ta să asiguri siguranța copilului tău, în special în ceea ce privește utilizarea internetului.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.