Ziar online cu multe informatii utile, calatorii, experiente, dezvoltare personala, articole despre viata, webmasters, ai toate stirile intr-un singur loc.

Cum să alegi activitățile extra-școlare pentru copilul tău

0

În zilele noastre, când părinții sunt din ce în ce mai ocupați, copiii trebuie implicați în diverse activități extra-școlare, pentru a-și consuma energia, sau pentru a deprinde noi abilități. Desigur, opțiunile privind potențialele activități extra-școlare sunt nelimitate, însă trebuie să le alegi cu atenție pe cele potrivite pentru copilul tău. Atunci când alegi activitățile extra-școlare pentru copilul tău, ține minte că fiecare copil e unic.

Cum să alegi activitățile extra-școlare pentru copilul tău
Cum să alegi activitățile extra-școlare pentru copilul tău

Cum să alegi activitățile extra-școlare pentru copilul tău

Întreabă-ți copilul

Există diverse programe și activități, care sunt disponibile în schimbul unei sume. Pentru a găsi cea mai potrivită activitate pentru copilul tău, întreabă-l ce i-ar plăcea să facă. Descoperă dacă i-ar plăcea să urmeze un curs de unul singur, sau împreună cu un prieten. Lasă-l să se gândească la propuneri și să decidă cu privire la lista de activități care i-ar plăcea. Evită să întocmești o listă cu activitățile care ți-ar plăcea ție să le urmeze. În schimb, lasă-ți copilul să propună ce i-ar face plăcere să învețe. De asemenea, încearcă să descoperi aptitudinile ascunse ale copilului tău. Astfel, îl vei putea îndruma spre activitățile care i s-ar potrivi.

Ține cont de vârstă

Nu îți obliga copilul să ia parte la activități care sunt prea avansate pentru vârsta lui. De asemenea, dacă acest lucru este posibil, asigură-te că îl incluzi pe copil la grupa de vârstă potrivită din cadrul activității. Ține cont atât de vârstă, cât și de nivelul copilului tău în ceea ce privește activitatea aleasă.

Ia în considerare costurile

Ține întotdeauna cont de costuri, atunci când alegi activitățile extra-școlare pentru copilul tău. De exemplu, anumite sporturi necesită echipamente sofisticate și scumpe. Cursurile de creativitate necesită diverse rechizite scumpe. Așadar, asigură-te că deții toate informațiile referitoare la taxe și costuri, înainte de a lua o decizie. Iar dacă nu ești sigură că activitatea respectivă va fi pe placul copilului tău, interesează-te dacă nu poți duce copilul la câteva ore de probă.

Transportul

Ține cont de locația în care au loc activitățile alese. Adu-ți aminte că un copil nu va putea merge de unul singur la destinație, așadar tu sau un alt adult va trebui să îi asigurați transportul. Așadar, încearcă să alegi activitățile care se desfășoară în apropiere de locuința voastră, sau într-un loc unde îți este ușor să ajungi.

Gândește-te la numărul de activități alese

Majoritatea părinților își doresc copii care să reușească în cât mai multe domenii. Ai grijă, însă, la numărul de activități alese, întrucât nu îți dorești să îți aduci copilul la epuizare, în alergarea de la o activitate la alta. Prea multe activități extra-școlare îl vor determina pe copil să își piardă atât concentrarea, cât și interesul. Astfel, în loc să devină mai bun în mai multe domenii, va ajunge să le deteste.

Ține cont de aptitudinile copilului tău

Poate îți dorești să devină la fel de bun sau cunoscut precum Picasso, Mozzart sau Michael Jordan, însă trebuie să conștientizezi că fiecare copil este unic. Nu pretinde de la copilul tău altceva decât ceea ce poate și îi place să facă. Desigur, este important să îl încurajezi să își dezvolte talentul creativ sau abilitățile sportive, însă în același timp, trebuie să îl susții să facă doar ceea la ce este bun.

V-a placut articolul ?

0 / 5

Rezultat voturi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Captcha 16 − 12 =

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptare Citeste mai mult

Politica de confidențialitate și cookie-uri